Audi

Audi SQ5 TDI plus – topmodel Q5-serie nu leverbaar

Audi is gestart met de levering van de Audi SQ5 plus, het exclusieve nieuwe topmodel binnen de Audi Q5-serie. Met een vanafprijs van € 96.360* staat de SQ5 TDI plus borg voor het summum op het gebied van rijplezier, sportiviteit en luxe.

De Audi SQ5 TDI plus beschikt over een vermogen van 250 kW/340 pk en een koppel van 700 Nm. Die prestaties put hij uit een 3.0 biturbo V6 TDI die is gekoppeld aan een achttraps Tiptronic-automaat, quattro permanente vierwielaandrijving en een sportdifferentieel. Die combinatie zorgt voor indrukwekkende prestaties: een sprint van 0-100 km/u in 5,1 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u, afgezet tegen een vastgesteld gemiddelde brandstofverbruik van 6,6 l/100 km in de NEDC-cyclus (CO2: 174 g/km).

sq5tdiplus3

Hoogglans zwarte details
Qua uitrusting doet de Audi SQ5 TDI plus zijn status als nieuw topmodel binnen de Q5-serie eer aan. Ten opzichte van de omvangrijke standaarduitrusting van de bestaande SQ5 TDI krijgt de ‘plus’ aanvullend bijvoorbeeld hoogglans zwarte accenten voor de raam- en grilleomlijsting, buitenspiegels, portiergrepen, dakspoiler en diffuser achter. Een matzwarte grille en dakrails steken daar stijlvol tegen af. Daarnaast heeft de Audi SQ5 TDI plus 21 inch lichtmetalen velgen van Audi Sport met 255/40 R 21 banden en rode remklauwen met SQ5-embleem. In het interieur krijgt het model een verschuifbare tweede zitrij, zijn de armsteunen in de portieren afgewerkt met leer en hebben de stoelen Fijnnappa leder met een zilverkleurig ruitpatroon.

sq5tdiplus2

Arablauw: exclusief voor de SQ5 TDI plus
De Audi SQ5 TDI plus is in de bekende SQ5-kleuren leverbaar. Aanvullend is er de optie voor de exclusieve kleur Arablauw uit de Audi design selection. In dat geval worden in het interieur ook de stiksels van de stoelbekleding, het stuur, de versnellingspook en de vloermatten in blauw uitgevoerd en krijgt de SQ5 TDI plus aluminium/houten (Beaufort zwart) decoratielijsten.

sq5tdiplus4

Vermogenswinst
De Audi SQ5 TDI plus is per direct leverbaar bij de Nederlandse Audi-dealers, vanaf € 96.360*. Ook de ‘normale’ Audi SQ5 TDI blijft leverbaar. Inclusief een vermogenstoename van 13 pk tot 240kW/326pk staat deze SQ5 TDI in de prijslijst vanaf € 88.990.

sq5tdiplus1

One thought on “Audi SQ5 TDI plus – topmodel Q5-serie nu leverbaar

Geef een antwoord