Audi

Prijzen nieuwe Audi TT Coupé bekend

De nieuwe Audi TT Coupé komt in november op de markt. Met ingang van 8 augustus is de sportwagen met zijn vooruitstrevende uiterlijk en innovatieve technologie te bestellen. Hij is leverbaar voor prijzen vanaf € 45.800.

De derde generatie van de Audi TT is in veel opzichten revolutionair. Zo wordt hij standaard geleverd met een volledig digitaal instrumentenpaneel (Audi virtual cockpit) De bestuurder kan zelf kiezen welke informatie (groot) wordt weergegeven. Ook zeer innovatief: de in de ventilatieroosters geïntegreerde bediening én functioneringsweergave van de airconditioning. Het design van de TT Coupé is scherper dan ooit en dat geldt tevens voor het weggedrag én de prestaties.

Audi TT Coupe

TFSI, TDI en quattro
Bij de marktintroductie in november zijn er drie uitvoeringen leverbaar. Het programma begint met de TT Coupé 2.0 TFSI (169 kW/230 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak. Vervolgens is er de TT Coupé 2.0 TFSI quattro (169 kW/230 pk) met een zestraps S tronic automaat. Ook is er de TT Coupé 2.0 TDI (135 kW/184 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak. De laatste uitvoering valt in de 20% bijtellingscategorie.

Royale standaarduitrusting
Elke TT is zeer compleet uitgevoerd. Altijd standaard zijn bijvoorbeeld Audi virtual cockpit, 17-inch lichtmetalen velgen, Xenon plus-verlichting, sportstoelen, Isofix op de bijrijdersstoel, MMI radio, cruise control en licht-/regensensor. Voor de modellen met de TFSI-motor komen daar ook cameragebaseerde verkeersherkenning en active lane assist bij.

Pro Line uitvoeringen
De nieuwe Audi TT Coupé is er ook in Pro Line-, Pro Line Plus- en Pro Line S-uitvoering. Tegen een aantrekkelijke meerprijs wordt de TT dan geleverd met een uitgebreid pakket extra’s. Altijd inbegrepen zijn bijvoorbeeld MMI navigatie Plus, comfortairconditioning, lichtpakket en parkeerhulp. Bij de Pro Line Plus- komen daar onder meer LED-koplampen, lederen bekleding en het Bang & Olufsen Sound System bij. Specifiek voor de Pro Line S-uitvoering zijn S line en S line exterieur. Een high-end optie is de Audi Matrix LED-verlichting. Dit maakt het dankzij individueel aan te sturen LED-diodes mogelijk om met grootlicht te rijden zonder daarbij tegenliggers te verblinden.

De prijzen op een rij:
TT Coupé 2.0 TFSI 169 kW/230 pk, zesbak, 25% bijtelling € 45.800
TT Coupé 2.0 TFSI quattro 169 kW/230 pk, S tronic 6, 25% bijtelling € 52.600
TT Coupé 2.0 TDI 135 kW/184 pk, zesbak 20% bijtelling € 46.700

Geef een antwoord