Audi

Tien procent verkooptoename voor Audi AG in eerste negen maanden van 2014

Zwischenmitteilung zum 3. Quartal 2014 Audi S3 SportbackAudi AG zag zijn verkopen gedurende de eerste negen maanden van 2014 met tien procent stijgen tot bijna 1,3 miljoen auto’s wereldwijd. Daarmee ligt het merk uit het Duitse Ingolstadt op koers om de doelstelling voor dit jaar – ruim 1,7 miljoen auto’s – te realiseren. Audi noteerde na afsluiting van het derde kwartaal van 2014 een omzet van 39,3 miljard euro en een operationele winst van 3,8 miljard euro.

Tijdens de eerste negen maanden van dit jaar verkocht Audi wereldwijd 1.298.650 auto’s, een toename van tien procent (+118.200 eenheden) vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de periode januari tot en met september 2014 groeide de omzet met 6,3 procent, terwijl ook de operationele winst van Audi in de die periode licht toenam (+2,3 procent).

Belangrijke stimuli voor de succesvolle verkopen van Audi zijn de grote populariteit van de A3-familie en de grote vraag naar de A6, A7 en A8, evenals de aanhoudende verkopen van de SUV-modellen uit de Q-modelserie.

Geef een antwoord