Audi Autosport

Audi behaalt vierde overwinning tijdens de 24 Uur van Spa

Audi heeft zondag tijdens een zinderende 24 Uur van Spa zijn vierde overwinning behaald. Het team met Jules Gounon/Christopher Haase/Markus Winkelhock had na 3.824 kilometer een voorsprong van 11,862 seconden opgebouwd. Vier merken vochten tot aan het einde van de bloedstollend spannende race om de eerste vier plekken.

Het Audi Sport Team Saintéloc behaalde de glanzende zege met de Audi R8 LMS, waarbij het team voor het eerst werd ondersteund door de fabriek. De Audi met startnummer 25 reed de zwaarste endurance race ter wereld zonder problemen uit en kreeg ook geen strafpunten opgelegd.

Al vanaf het voorlaatste uur van de race joeg de 29-jarige Audi-coureur Christopher Haase de vóór hem rijdende coureur Raffaele Marciello op totdat deze de pits moest opzoeken. Ook Haase moest net als zijn concurrenten de pits in voor service, maar wist desondanks de leiding te nemen en z’n eerste overwinning op Spa-Francorchamps binnen te halen. Ook voor zijn Franse teamgenoot Jules Gounon was het de eerste overwinning op het beroemde circuit en tevens zijn eerste overwinning met een Audi. Markus Winkelhock won de klassieker in de Ardennen met een Audi al eerder in 2014. Voor de routinier was het de tweede gewonnen 24-uurs race van dit seizoen na zijn succes op de Nürburgring in mei.

Favorieten
Nog twee teams behoorden met hun Audi R8 LMS tot de favorieten in Spa. Het team van Marcel Fässler/André Lotterer/Dries Vanthoor met startnummer 5 reed drie uur na het begin van de race op kop. De rijders werden zaterdagavond echter gedwongen de pits op te zoeken met een kapot remblok. Ze vervolgden de race vanaf de 45ste positie, maar het trio vocht zich terug en finishte op een eervolle elfde plaats. Nadat de race negen uur onderweg was, nam het team van Christopher Mies/Connor De Phillippi/Frédéric Vervisch met startnummer 2 de leiding. Het team verloor echter tijd bij een pitstop en werd geconfronteerd met een ongelukkige positie in een Safety Car-fase, waardoor het rijderstrio kostbare plekken verspeelde. Uiteindelijk behaalde het team een vijfde plaats, gevolgd door het team van Antonio García/Nico Müller/René Rast in de Audi R8 LMS met startnummer 1. Ook dit team lag een periode op de eerste plek, maar viel terug door twee penalty’s.

Uiteindelijk behaalde zelfs nog een vierde Audi R8 LMS de top tien: Audi Sport Team I.S.R. van Pierre Kaffer/Kelvin van der Linde/Frank Stippler eindigde als negende.

Geef een antwoord