Audi Autosport

Audi RS 3 LMS: de perfecte entree in de autosport

Audi heeft in Parijs de RS 3 LMS gepresenteerd, een racewagen voor klantenteams die actief zijn in de nieuwe, snel populairder wordende TCR-categorie. De RS 3 LMS is daarmee perfect voor een entree in de racerij. De nieuwe bolide van Audi Sport kan al in 2017 worden ingezet.

De Audi RS 3 LMS is door Audi Sport customer racing ontwikkeld voor de relatief nieuwe internationale TCR-categorie. Diverse TCR-races worden verreden in het voorprogramma van Formule 1-races. Er komen steeds meer nationale TCR-series en zelfs bij belangrijke endurance-races zoals de 24 Uur van de Nürburgring worden TCR-auto’s toegelaten.

De RS 3 LMS
Met zijn 243 kW/330 pk sterke 2.0 TFSI sprint de Audi RS 3 LMS in circa 4,5 s van 0-100 km/h en haalt hij een topsnelheid van 240 km/h. De veiligheidsuitrusting omvat een FIA-goedgekeurde brandstoftank, een veiligheidskooi, een PS3 veiligheidsstoel, FIA-veiligheidsnetten aan beide zijden en een reddingsluik in het dak. Er zijn twee versies: de TCR-versie met sequentiële racetransmissie en een club sport-uitvoering. Audi Sport start in december met de levering zodat de auto’s al in 2017 ingezet kunnen worden bij TCR-evenementen.

Groot potentieel
Volgens Chris Reinke, hoofd van Audi Sport customer racing hebben de TCR-series een groot potentieel “In 2016 waren er al tien TCR-series met races in 18 landen en er komen steeds meer series bij. Met de TCR-versie van de RS 3 bereiken we ook landen waar geen GT3-races worden georganiseerd. De kosten voor een TCR raceauto zijn relatief laag. Zo trekt Audi Sport ook nieuwe klanten aan. Als het gaat om onderdelen en service profiteren deze klanten ook van de ervaring die we hebben opgedaan met het Audi R8 LMS-programma.”

Geef een antwoord