Audi

Audi A8 21 Sport Edition: 21 redenen voor een nieuwe A8

De Audi A8 bestaat dit jaar 21 jaar en dat verdient een feestje. Audi viert dat op gepaste wijze met de Audi A8 21 Sport Edition, een exclusieve special edition in een beperkte oplage van slechts 21 exemplaren.
06-21-Sport-Edition-6
Met de A8 is Audi al 21 jaar lang, en met succes, vertegenwoordigd in het topsegment van de luxueuze premiumsedans. Een segment waarin het net zo prettig is om gereden te worden als om zelf het stuur in handen te nemen. Met name die laatste groep kopers zal de Audi A8 21 Sport Edition meer dan op prijs stellen, gezien de focus op sportiviteit en het exclusieve karakter van de ‘21’.
01-21-Sport-Edition
Ingetogen sportief
Uiterlijk is de Audi A8 21 Sport Edition ingetogen sportief, met bijvoorbeeld metalliclak, 20 inch lichtmetalen velgen, aluminium decoratielijsten en een schuif-/kanteldak. Maar het is vooral het interieur waaraan deze ‘21 Sport Edition’ zijn exclusiviteit ontleent.
04-21-Sport-Edition-4
Extra luxe interieur
Naast het omvangrijke Pro Line-pakket onderscheidt het interieur zich bijvoorbeeld door een zwarte hemel, comfort-sportstoelen, afwerking in klavierlak, een ionisator, een achterbank met doorlaadmogelijkheid, en zonwering en leeslampjes achterin. Geavanceerde features als een achteruitrijcamera, Audi phone box en Audi connect zijn eveneens standaard aan boord te vinden.
02-21-Sport-Edition-3
Sportieve efficiency
Voor de aandrijving van de A8 21 Sport Edition zorgt de 193 kW/262 pk sterke 3.0 zescilinder TDI, gekoppeld aan quattro permanente vierwielaandrijving en een 8-traps tiptronic automaat. Met die combinatie is deze limited edition goed voor een gemiddeld, vastgesteld brandstofverbruik van 5,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van 155 g/km.

05-21-Sport-Edition-5

One thought on “Audi A8 21 Sport Edition: 21 redenen voor een nieuwe A8

Geef een antwoord