Audi

Debuut quattro voor Audi A6 met viercilindermotor

Audi levert voor het eerst quattro permanente vierwielaandrijving op een A6 met viercilindermotor. Per direct is de 185 kW/252 pk sterke Audi A6 2.0 TFSI S tronic namelijk ook in combinatie met quattro te bestellen.

Tot dusver was quattro permanente vierwielaandrijving bij de Audi A6 Limousine en Avant enkel voorbehouden aan de 3.0 TDI en 3.0 TDI BiT zescilinder diesels, de 3.0 TFSI zescilinder benzine en de Audi S6, voorzien van de 4.0 TFSI V8. Nu breidt Audi het quattro-aanbod voor de A6 verder uit door het all-wheel-drive systeem voor het eerst ook op een A6 met viercilindermotor aan te bieden.

Stabiel en extra grip
De extra tractie die quattro biedt, uit zich ondermeer in een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 6,5 seconden, wat tweetienden van een seconde sneller is dan de versie zonder quattro. Daarnaast zorgt quattro vierwielaandrijving voor een stabielere wegligging, zeker onder natte condities. Voorzien van quattro mag de Audi A6 Limousine/Avant een geremde aanhanger van 1.600 kg trekken.

Per direct leverbaar
De Audi A6 2.0 TFSI met quattro is per direct leverbaar in Nederland, waarbij de S tronic-transmissie met dubbele koppeling standaard is.

One thought on “Debuut quattro voor Audi A6 met viercilindermotor

Geef een antwoord