Kia

Kia doet het beter dan ooit in Europa

De voortdurende groei van Kia in Europa zet onverminderd door en behaalde een nieuwe mijlpaal. Tijdens de eerste helft van 2015 noteerde Kia Motors Europe haar beste kwartaal-en halfjaarcijfers in de geschiedenis van het bedrijf. Volgens de laatste gegevens van de ACEA (European Automobile Manufacturers Association) registreerde Kia een recordaantal van 200.038 auto’s. Een groei van 7,6%, in vergelijking met de eerste helft van 2014.

Op hetzelfde moment behaalde Kia een tweede verkooprecord, door in het tweede kwartaal van 2015 voor de allereerste keer door de magische 100.000 barrière heen te breken, met 103.946 geregistreerde auto’s.

Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe, verklaart: “2015 is nu al een fantastisch jaar voor Kia, met verkopen die blijven groeien en een toenemend aantal hoogtepunten voor ons merk. Wij zijn blij dat Kia consistent en duurzaam blijft groeien en dat meer en meer automobilisten zich aangetrokken voelen tot onze modellen.”

“Kia is enorm gefocust op het ontwikkelen van een ongeëvenaard niveau van kwaliteit en het bieden van een toonaangevend niveau van dienstverlening aan onze klanten. We willen dat klanten genieten van hun Kia en de huidige verkopen tonen aan dat onze aanpak werkt.”

02 Kia Sportage still7,6% omzetgroei dankzij nieuwe en ge-upgrade modellen
De eerste kwartaalgroei van Kia werd onder andere gedreven door de stijgende verkoop van de nieuwe Kia Sorento die begin 2015 op de markt werd gebracht en die tot nu toe goed is voor 5.670 verkopen. Ook de verkopen van de onlangs ge-upgrade Kia Venga en Rio, speelde een belangrijke rol met respectievelijk 15.386 (+ 11,8%) en 33.059 (+ 6,1%) verkopen.

Sportage en cee’d blijven bestverkochte modellen
De Kia Sportage en cee’d familie behouden hun positie als de twee bestverkochte Kia-modellen in Europa. De koploper blijft de Kia Sportage, die bovenaan staat met 56.002 verkochte auto’s in de eerste helft van 2015 (+ 12,0% ten opzichte van dezelfde periode in 2014) .

Daarnaast is de cee’d familie – die speciaal ontwikkeld werd voor de Europese markt – het tweede bestverkochte Kia-model (40.090 eenheden in de eerste helft van het jaar). Onlangs nog werd in Europa de 1.000.000ste cee’d geproduceerd, die inmiddels is afgeleverd aan een Nederlandse klant.

Kia in Nederland best verkochte Aziatische merk
Gedreven door de introductie van bovengenoemde ge-upgrade modellen, maar met een hoofdrol voor de vernieuwde Kia Picanto, wist Kia zich in Nederland in de eerste helft van het jaar – met een zevende plek op de verkoopranglijst en een top drie positie in het particuliere segment – als best verkochte Aziatische merk te positioneren.

Geef een antwoord