Alfa Romeo

Alfa Romeo op de IAA Frankfurt 2015

Alfa Romeo is op de IAA 2015 present met een compleet nieuwe stand. Een ronduit imposante verschijning en met een ontegenzeggelijke premium aantrekkingskracht. Een hoofdrol is weggelegd voor de geheel nieuwe Alfa Romeo Giulia in de legendarische top-of-the-range Quadrifoglio-uitvoering. Hij vertegenwoordigt het nieuwe Alfa Romeo paradigma en is het ultieme toonbeeld van het concept ‘la meccanica delle emozioni’.

Er staan verscheidene exemplaren van de Alfa Romeo Giulia in Frankfurt, stuk voor stuk getooid met de Quadrifoglio-badge om het premium karakter te onderstrepen. Er is keus uit vijf kleuren – Competizione Red, Trofeo White, Vulcano Black, Vesuvio Grey en Montecarlo Blue – in combinatie met lederen/Alcantara interieurbekleding.

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_02

De auto’s op de stand hebben een 510 pk sterke zescilinder 2,9-liter biturbobenzinemotor. Deze krachtbron, geïnspireerd op de technologie en expertise van Ferrari, geldt als de nieuwe benchmark van Alfa Romeo. Met een dergelijk hoog vermogen zijn adembenemende prestaties verzekerd, zoals een topsnelheid van 307 km/uur en een acceleratie van 0 naar 100 km/uur in slechts 3,9 seconden. De huiveringwekkende prestaties, waaraan ook het hoge koppel van 600 Nm bijdraagt, gaan hand in hand met opvallend gunstige emissiecijfers. Met een CO2-uitstoot van 198 g/km behoort de Giulia Quadrifoglio tot de schoonste in zijn klasse. De engineers focusten zich ook op actieve veiligheid: de sportieve topversie heeft slechts 32 meter nodig om van 100 km/uur tot stilstand te remmen.

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_08

Het onmiskenbaar sportieve karakter van Alfa Romeo komt ook tot uiting in het gedistingeerde design, met drie typisch Italiaanse kenmerken: perfecte verhoudingen, eenvoud en een kwalitatief hoogwaardige afwerking. Bij de Giulia Quadrifoglio draait alles om de bestuurder en de belofte van een adembenemende rijervaring met een responsieve acceleratie, perfect stuurgevoel en zeer adequaat schakel- en remgedrag.

Verder leveren de perfecte gewichtsverdeling (50:50), de geavanceerde wielophanging (ook een exclusief kenmerk van Alfa Romeo) en een zeer directe besturing bij aan de ongekende rijbeleving. Ondersteund door unieke en exclusieve technische oplossingen als Torque Vectoring voor uitmuntende stabiliteitscontrole, Integrated Brake System voor de kortst mogelijke remweg en een beweegbare Active Aero Splitter voor optimale downforce bij hoge snelheden.

150915_Alfa-Romeo_Francoforte_07

Tot slot combineert de Alfa Romeo Giulia indrukwekkende motorprestaties met tal van ultralichte materialen, zoals koolstofvezel, aluminium, aluminium composiet en kunststof om de beste gewichts-vermogensverhouding te krijgen (aanzienlijk minder dan 3 kg/pk). Het drooggewicht komt uit op 1.524 kg.

One thought on “Alfa Romeo op de IAA Frankfurt 2015

Geef een antwoord