Hyundai

Jongste productaanbod Hyundai ooit op IAA 2015

Hyundai presenteert veel nieuws tijdens de IAA in Frankfurt (17-27 september). Behalve de stoere Hyundai i20 Active debuteert ook de vernieuwde Hyundai Santa Fe. De gehele Hyundai i20-reeks schittert op de IAA met een nieuwe T-GDI-turbobenzinemotor en er is een hoofdrol weggelegd voor het oogstrelende studiemodel Hyundai Vision G Coupé. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de Hyundai i40 die als een van de eerste in Europa is uitgerust met Android Auto.

Hyundai toont op de IAA in Frankfurt het jongste productaanbod in Europa ooit. Het oudste model is nog geen twee jaar terwijl twee kersverse wereldprimeurs de gemiddelde leeftijd verder omlaag trekken.

iaa-hyundai-n-vision-gran-turismo-concept2

Hyundai i20 Active
Met de nieuwe Hyundai i20 Active wordt het gamma vanaf begin 2016 verder uitgebreid met een stoere, avontuurlijke versie. Na de veelzijdige vijfdeursversie en de sportieve driedeurs Coupé is er nu ook een robuuste variant met de kenmerken van een compacte crossover.

De Hyundai i20 Active wordt gebouwd in de hypermoderne Hyundai-fabriek in het Turkse Izmit. Hier rollen ook de Hyundai i10, de Hyundai i20 vijfdeurs en Hyundai i20 Coupé van de band. Hij onderscheidt zich op vele punten van de vijfdeurs waarop hij gebaseerd is. Zelfs meer dan 50 % van de exterieurdelen zijn specifiek aan de Hyundai i20 Active voorbestemd. Het nieuwe model is te herkennen aan onder meer de kunststof wielkastranden, de dakrails en de skidplates voor en achter. Ook de nieuw ontworpen bumpers, mistlampen en lichtmetalen wielen (tot 17 inch) benadrukken het stoere karakter van de Hyundai i20 Active.

iaa-hyundai-santa-fe-2015-interieur

Belangrijke eigenschap is het aangepaste onderstel en de 20 mm ruimere bodemvrijheid ten opzichte van de Hyundai i20. Vergeleken met het reguliere model is ook de zitpositie verhoogd, wat zorgt voor een prettige instap en een nog beter overzicht. En met een lengte van 4.065 mm, een breedte van 1.760 mm en een hoogte van 1.529 mm is de Hyundai i20 Active net zo indrukwekkend ruim als de vijfdeurs Hyundai i20.

Veel aandacht is besteed aan de kwaliteit van de materialen en de afwerking in het interieur. Tevens is de Hyundai i20 Active volledig up-to-date op het gebied van connectiviteit. Zo zijn alle Hyundai i20-modellen vanaf november leverbaar met TomTom LIVE Services. Volstrekt uniek is dat het uitgebreide pakket mobiliteitsdiensten maar liefst zeven jaar lang kosteloos wordt aangeboden.

One thought on “Jongste productaanbod Hyundai ooit op IAA 2015

Geef een antwoord