Volkswagen

Slimme lakdroogtechniek bespaart veel energie in Volkswagen-fabrieken

In het kader van “Think Blue. Factory” streven de autoproducenten Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens ambitieuze milieudoelstellingen na. Een slimme manier om zojuist gelakte carrosserieën te drogen is daarbij een nieuwe mijlpaal. Door het nieuwe proces in alle Volkswagen-fabrieken in te voeren, kan jaarlijks maar liefst 14.000 mWh energie worden bespaard. Dit komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van zo’n 830 huishoudens.

Het nieuwe lakdroogproces van Volkswagen is maatwerk. De hoeveelheid hete lucht wordt gereguleerd op basis van het aantal te drogen carrosserieën. Voorheen werd de hete lucht ongeacht het aantal koetswerken gelijkmatig verdeeld. Bij een pilotproject in de Volkswagen Bedrijfswagens-fabriek in Hannover werden de verwachte besparingen in de praktijk bevestigd. Nu wordt het nieuwe proces in alle Volkswagen-fabrieken wereldwijd ingevoerd.

Maatregelen met effect
Naast de nieuwe lakdroogtechniek neemt Volkswagen nog meer maatregelen om het gebruik van energie te verminderen. Dat betaalt zich uit: de fabriek in Hannover noteerde in 2014 het laagste energieverbruik in 10 jaar. En dat bij een gestegen productievolume.

Ambitieuze doelstellingen
ThinkBlue. Factory staat voor ambitieuze milieudoelstellingen én concrete acties om deze te verwezenlijken. De doelstellingen zijn helder: Volkswagen streeft ernaar om uiterlijk in 2018 het energie- en waterverbruik in haar fabrieken met 25% te hebben teruggebracht. Bovendien dient ook de hoeveelheid afval, de CO2-uitstoot en het gebruik van oplosmiddelen met hetzelfde percentage te verminderen. Om dat te bereiken, worden tot 2018 zo’n 5.000 concrete maatregelen doorgevoerd. Tot nu toe zijn al meer dan 2.700 milieusparende projecten met succes afgerond. En Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens zijn nog lang niet klaar.

Foto (c) Hennen Scheffen

One thought on “Slimme lakdroogtechniek bespaart veel energie in Volkswagen-fabrieken

Geef een antwoord