Volkswagen

Volkswagen maakt prijzen en specificaties vernieuwde up! bekend

De up! van Volkswagen is vernieuwd. De meest succesvolle auto in zijn segment heeft een gewijzigd in- en exterieur, nieuwe infotainmentsystemen en is leverbaar met een nieuwe 66kW/90pk sterke 1.0-liter turbomotor. Nieuw in het leveringsprogramma is de beats up! met het 300 Watt sterke BeatsAudio soundsysteem. Met de vele personaliseringsmogelijkheden is de vernieuwde up! individueler te maken dan ooit. Hij komt eind augustus naar Nederland en is nu al te zien in de pop up! store in Utrecht.

De vernieuwde up! valt direct op door het gewijzigde ontwerp van de lichtunits, bumpers en andere carrosseriedelen. Ook zijn er nieuwe kleuren en velgen beschikbaar. In het interieur is er een hoofdrol voor nieuwe bekledingen en afwerkingsaccenten, bijvoorbeeld voor het dashpad. De up! is nu ook leverbaar met het Veiligheidspakket (Coming/leaving home functie, lichtsensor en een regensensor), een multifunctioneel stuur en Climatronic (automatische airconditioning). Dankzij speciale sensoren en filters zorgt dit systeem voor een aangenaam klimaat zonder dat pollen, sporen en allergenen het interieur kunnen binnendringen.

Eerste up! met turbomotor
De vernieuwde up! is leverbaar met een direct ingespoten 1.0-liter turbomotor met een vermogen van 66kW/90 pk en een koppel van 160 Nm (vanaf 1.500 tpm). Hij levert prestaties op het niveau van de eerste generatie Golf GTI. Zo sprint hij in amper tien seconden van 0-100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 185 km/u. Op een volle tank is een actieradius van 800 km haalbaar. De vernieuwde up! is ook leverbaar met de bekende 1.0 44 kW/60 pk en 55 kW/75 pk sterke benzinemotoren. Beide motoriseringen zijn leverbaar in combinatie met een ASG automaat. De volledig elektrische e-up!, die later dit jaar beschikbaar is, heeft een maximale actieradius van 160 km en de accu’s zijn met snellader binnen een half uur tot 80 procent op te laden.

Kleurrijk en persoonlijk
De vernieuwde up! is vergaand te personaliseren met onder meer 13 verschillende exterieurkleuren, vele decoratiemogelijkheden, dashpad-designs, verschillende interieurkleuren, lichtmetalen velgen en interieursfeerverlichting. Met het ‘Dakpakket’ wordt de up! uitgevoerd met een dak en spiegelbehuizing in een contrasterende kleur (zwart, wit of grijs) en donker getinte ramen achter. De Designpakketten omvatten een kleurrijk dashpad, een speciaal decor voor het exterieur en contrasterende spiegelkappen. Bij de Colorpakketten staan contrasterende tinten als ‘Hot Orange’ en ‘Gold Beige’ centraal, samen met 16 inch lichtmetalen velgen en speciale exterieurdecors.

Nieuw infotainmentsysteem
Volkswagen heeft een compleet nieuw infotainmentsysteem voor de up! ontwikkeld. Het Composition systeem heeft een 3,1 inch scherm, een twin tuner, CD-speler, AUX-aansluiting en een SD-kaart-opening. Het Composition Phone systeem vult dat onder meer aan met een 5-inch kleurenscherm en Bluetooth voor handsfree bellen. Ook een achteruitrijcamera is leverbaar. Optioneel leverbaar zijn DAB+ (digitale radio-ontvangst), het Beats soundsysteem en een multifunctioneel stuurwiel voor bediening van het infotainmentsysteem. Composition Phone is samen met smartphone-integratie standaard vanaf de move up!.

Altijd verbonden met Maps + More
Met ‘Maps + More dock’ zijn Apple- of Android-telefoons te koppelen aan het Composition Phone systeem. De smartphone dient daarvoor in de houder te worden gezet op de middenconsole. De verbinding met het radiosysteem gaat via Bluetooth. De Volkswagen app ‘Maps + More’ kan nu ook worden gebruikt voor offline navigatie (2D- of 3D-weergave) zonder roamingkosten. Via de app zijn ook andere functies beschikbaar zoals ‘MFA’(multifunctioneel display met voertuiggegevens), ‘Phone’ (handsfree bellen), ‘Think Blue. Trainer’ (tips voor zuinig rijden), ‘E-charging Manager’ (alleen voor de e-up!), ‘Car Function’(diverse voertuigfuncties), ‘Media Control’ (toegang tot muziek, weergave van titel, artiest en cover, zoekfunctie met handschriftherkenning) en ‘Radio Control’ (keuze uit FM, AM, DAB+, zoek-, weergave- en opslagfunctie van stations).

Nieuwe up! beats met 300 Watt van Dr. Dre
De nieuwe up! beats is voorzien van het krachtige BeatsAudio sound system van Dr. Dre. Een versterker met acht kanalen, een vermogen van 300 Watt en een digitale signaalprocessor zorgen samen met zes high-end speakers (twee tweeters, woofers en breedband-luidsprekers en een subwoofer) voor een perfecte geluidskwaliteit. Standaard beschikt deze topuitvoering verder onder meer over 15 inch lichtmetalen ‘Radial’ velgen, Beats-striping, gekleurde spiegelhuizen (rood of zwart), een speciaal Beats dashpad, donker getinte ramen achter, gekleurde veiligheidsgordels, Beats-instaplijsten en -bekleding, chroomaccenten in het interieur, interieur-sfeerverlichting en meer. De up! beats is leverbaar vanaf € 13.405* euro (5-deurs 44kW/60pk handbak).

take up!, move up!, high up! en cross up!
Naast de nieuwe up! beats zijn er de vier bekende uitvoeringen: de take up!, de move up!, de high up! en de cross up!. Tot de standaarduitrusting van de take up! behoren onder meer front-, hoofd- en zijairbags, elektrisch bedienbare voorportierramen, ISOFIX-bevestigingspunten, leddagrijverlichting, centrale deurvergrendeling en hoogteverstelling van stuur en bestuurderstoel.

De move up! vult dit aan met onder andere Radio Composition Phone, USB-aansluiting, boordcomputer Plus, regensensor, automatische lichtschakeling met ‘Coming/leaving home’-functie en City Emergency Braking, het noodremsysteem voor stadsverkeer.

De high up! heeft bovenop de move up! lichtmetalen velgen, Climatic airconditioning, Park Distance Control, Cruise Control, lederen bekleding van stuur, pookknop en handremgreep, mistlampen vóór met bochtverlichting, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, interieur-sfeerverlichting en meer.

De stoere cross up! komt later dit jaar naar Nederland. De specificaties en prijzen van deze uitvoering worden in een later stadium bekend gemaakt.

De vernieuwde Volkswagen up! is leverbaar vanaf 10.590* euro (take up!). De move up! is leverbaar vanaf € 11.995* euro en de high up! vanaf 13.790* euro. De beats up! heeft een vanafprijs van 13.405* euro. De nieuwe 66kW/90pk versie is er vanaf 14.970* (up! beats).

De Volkswagen up! is de populairste privé-leaseauto van Nederland. De vernieuwde up! is via Volkswagen Abonnement private lease al te rijden vanaf 209** euro per maand inclusief verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Vanaf eind augustus bij de dealer, nu al te zien in de pop up! store
De vernieuwde Volkswagen up! is per direct te bestellen en staat vanaf eind augustus bij de Volkswagen dealers. Geïnteresseerden kunnen echter al vanaf vandaag kennismaken met deze nieuwe Volkswagen in de pop up! store die is te vinden aan de Lange Viestraat 2 in het centrum van Utrecht.

* Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW en BPM en exclusief advieskosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor kosten en verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het Volkswagen Abonnement wordt onder het Keurmerk Private Lease aangeboden door Volkswagen Financial Services. Getoonde vanafprijzen zijn o.b.v. Private Lease inclusief BTW bij 48 maanden, 10.000 km per jaar, €500 eigen risico en regio Utrecht. Tarieven kunnen per regio afwijken i.v.m. provinciale opcenten. Brandstof is niet inbegrepen. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. Wijzigingen voorbehouden.

Geef een antwoord