Audi Volkswagen

Volkswagen zet 6,5 miljard euro opzij voor dieselschandaal

Volkswagen gaat zo’n 6,5 miljard euro opzij voor het dieselschandaal waar de Duitse autobouwer meer kampt. Dat heeft de Duitse autoproducent vandaag bekend gemaakt. Volkswagen wordt beboet vanwege de software die het bedrijf ontwikkeld had om de uitstoot van schadelijke stoffen van dieselauto’s te beperken op het moment dat de voertuigen werden gecontroleerd.

Volgens Volkswagen zijn zo’n 11 miljoen voertuigen uitgericht met de freudeuleuze software. Bestuursvoorzitten Martin Winterkorn van Volkswagen is inmiddels opgestapt vanwege het milieuschandaal, dat mogelijk nog meer zal gaan kosten dan de 6,5 miljard euro die tot nu toe begroot is. Als de rechtbank in de Verenigde Staten beslist dat Volkswagen inderdaad de regels bewust heeft overtreden, kan de boete in de Verenigde Staten oplopen tot zo’n 16 miljard euro, omgerekend zo’n 33.000 euro per auto waarbij de overtreding is aangetroffen In de Verenigde Staten rijden zo’n half miljoen VOlkswagens met fraudeuleuze software rond.

De software zou zijn ingebouwd in Volkswagens van de modellen Jetta, Golf, Beetle en Passat uit de bouwjaren 2009 tot en met 2015 en in de A3-type auto’s van Volkswagendochter Audi.

One thought on “Volkswagen zet 6,5 miljard euro opzij voor dieselschandaal

Geef een antwoord