Volkswagen

Golf GTI Clubsport S komt naar Nederland

Goed nieuws voor liefhebbers van de ultieme GTI: de Clubsport S komt naar Nederland! Deze krachtigste productie-Golf ooit heeft een vermogen van maar liefst 228 kW/310 pk. In combinatie met een laag gewicht en een speciaal chassis leidt dat tot een bijzonder record: met een tijd van 07:49.21 is deGolf GTI Clubsport S de snelste voorwielaangedreven productieauto op de Nordschleife van de Nürburgring.

De Golf GTI Clubsport S is een nieuwe mijlpaal in het GTI-succesverhaal dat dit jaar precies 40 geleden begon. De nieuwe super-GTI deelt zijn DNA met de Golf GTI TCR raceauto. Dat komt om te beginnen tot uiting in het motorvermogen van maar liefst 228 kW/310 pk. Dit maakt hem tot de krachtigste productie-Golf ooit. Het chassis van de Golft GTI Clubsport S werd tijdens uitgebreide circuittests minutieus gefinetuned en compleet opnieuw afgesteld. Het nieuwe uitlaatsysteem met een grotere uitlaatpijp vóór de achterste demper zorgt bij afremmen voor een grotere tegendruk. De GTI Clubsport S staat op 19 inch Pretoria wielen met semi-slickbanden. Daarbij is de Golf GTI Clubsport S een tweedeurs tweezitter: om gewicht te besparen heeft hij onder andere geen achterbank. Het EU-gewicht van de auto bedraagt slechts 1.285 kg. De gewicht-vermogenverhouding komt daarmee op 4,15 kg/pk – een waarde van sportwagenniveau.

Recordprestaties
Het sprintvermogen van de Golf GTI Clubsport S is indrukwekkend. Zo accelereert hij in slechts 5,8 seconden van 0-100 km/u en bedraagt zijn topsnelheid liefst 265 km/u. Zijn potentieel wordt echter nog beter weergegeven door de recordtijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nürburgring. Dit maakt hem tot de snelste voorwielaangedreven productieauto op het legendarische circuit in de Eifel. Dit record komt niet alleen op het conto van het motorvermogen en het lage gewicht, maar ook op de speciale onderstelafstemming. De Golf GTI Clubsport S heeft namelijk een speciale Nürburgring-stand. Hierbij stemt de adaptieve chassis controle (DCC) ook de karakteristiek van de motor en de besturing én de uitlaatsound af op circuitgebruik.

10 stuks naar Nederland
Volkswagen gaat in totaal 400 exemplaren van de Golf GTI Clubsport S produceren, waarvan er 10 naar Nederland komen. Elk model krijgt zijn eigen productienummer, zichtbaar in het interieur. De levering van de Golf GTI Clubsport S start in het laatste kwartaal van dit jaar. De definitieve specificaties en prijzen worden later bekend gemaakt.

Geef een antwoord