Autosport Volkswagen

Touareg voor derde maal op recordjacht: van Kaap tot Kaap

touaregDe vernieuwde Volkswagen Touareg gaat op recordjacht: een drie man sterk team onder leiding van ‘beroepsavonturier’ Rainer Zietlow start op 21 september op de Nordkapp (Noorwegen) en zet dan koers naar de zuidelijkste punt van Zuid-Afrika: Cape Agulhas. Volgens de planning duurt de 17.000 km lange rit circa 10 dagen.

De vernieuwde Touareg is vanaf aanstaande maandag 8 september te bestellen in Nederland. Dan worden ook de prijzen bekendgemaakt. De recordrit van Nordkapp (het meest noordelijk punt van Europa) naar Cape Agulhas voert door Europa en Oost-Afrikaanse landen als Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia Tanzania, Zambia en Zimbabwe. Ruim 97% van het 17.000 km lange parcours is verhard. Op de ‘Road of Hell’ in het noorden van Kenia krijgt het Touareg-team echter te maken met zware omstandigheden zoals een ‘wegdek’ van vulkanisch gesteente en diepe gaten.

Derde recordrit
Het is niet de eerste recordrit met een Touareg. De grote SUV van Volkswagen volbracht in de handen van Team Zietlow eerder al de Panamericana (van Vuurland naar Alaska) in de recordtijd van 11 dagen en 17 uur. De tweede recordrit voerde van Melbourne naar Sint Petersburg. Deze missie werd volbracht in 17 dagen en 11 uur.

Rijden met een (goed) doel
De nieuwe recordrit dient ook een goed doel: voor elk gereden kilometer doneert het team 20 eurocent aan SOS Kinderdorpen in Zambia en Soedan. Het team bezoekt deze dorpen ook. Tevens ondersteunt het team ‘Food & Trees for Africa’, de organisatie die zich inzet voor duurzame en milieuvriendelijke landbouw. In het kader van de recordpoging plant de organisatie 600 bomen in een township nabij Johannesburg. Daarmee wordt de complete Touareg Cape to Cape-expeditie CO2-neutraal. De Touareg-recordrit is te volgen via www.touareg-capetocape.com. Hier worden dagelijks nieuwe teksten, foto’s en video’s geplaatst.

Geef een reactie