Volkswagen

Klaar voor de start: succesvolle test Volkswagen Golf GTI TCR

De toon is gezet: afgelopen week heeft de Volkswagen Golf GTI TCR de officiële TCR vergelijkingstest op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia met glans doorstaan. Voorafgaand aan de test leverde Volkswagen Motorsport de eerste vijf van in totaal twintig exemplaren van de 330 pk sterke toerwagen al af aan twee klantenteams: Engstler Motorsport uit Duitsland en het W-Racing Team uit België. Beide teams nemen dit jaar deel aan de TCR International Series en voelden de Golf GTI TCR in Valencia voor het eerst aan de tand.

De testsessie bood de teams de gelegenheid om zichzelf vertrouwd te maken met de nieuwe auto, maar behelsde daarnaast ook de verplichte Balance-of-Performance (BOP) test. Tijdens die test werden de prestaties van de auto op de testbank gemeten, werd het zwaartepunt van de auto bepaald en nam een officiële TCR-coureur de Golf GTI TCR mee de baan op voor acceleratie- en remmetingen met variërende ballasthoeveelheden. Die BOP-gegevens worden vervolgens geanalyseerd en gebruikt om een gelijkwaardig prestatieniveau tussen de auto’s van de diverse fabrikanten te realiseren, zodat alle deelnemers evenveel kans op een overwinning hebben.

Acht klantenteams
In totaal zullen in 2016 acht klantenteams een of meerdere exemplaren van de Golf GTI TCR inzetten: Engstler Motorsport, Kai Jordan, D&T Drive & Training, W-Racing Team, Gtps Delahaye Racing Team, Milo Racing, Gusto Technik Performance en Novaplus Gestão Desportiva. De race-Golf komt in vijf TCR-kampioenschappen aan de start: in de TCR International Series, in het Benelux-kampioenschap en in de TCR-klassen in Azië, Duitsland en Portugal.

“Tests waren helder en nuttig”
Eduard Weidl, hoofd Customer Sports bij Volkswagen Motorsport: “De vergelijkingstest met de Golf GTI TCR is positief verlopen. We zijn tevreden, maar beseffen tegelijkertijd ook dat er nog het nodige werk te verzetten is, vooral met het oog op de grip. Wat dat betreft waren de tests helder en nuttig.”

One thought on “Klaar voor de start: succesvolle test Volkswagen Golf GTI TCR

Geef een reactie