Ford

Ford experiment beloont veilige bestuurders

Iedereen kent het wel; de fitness- of hardloopapp op je mobiele telefoon die je aanmoedigt om nog net een beetje verder te gaan. Een nieuw mobiliteitsexperiment van Ford hanteert een gelijkwaardige benadering als het gaat om het behalen van doelen. Ford wil goede bestuurders namelijk gaan belonen om daarmee reiskosten te kunnen verlagen.

Ford leidt het “Driver Behaviour Project” waarmee het naar de mogelijkheden verkent om bestuurders een persoonlijke score te verstrekken op basis van verschillende soorten rijdersinput en welke toegankelijk is via een prototype rijdersapp. Dit soort onderzoek kan leiden tot het voordeliger huren of delen van auto’s en daarnaast biedt het verzekeraars informatie die nodig is om kortingen te ondersteunen.

“Net als in een hardloopapp die de afstand die we afleggen of het aantal calorieën die we verbranden bijhoudt, moedigt een persoonlijke rijdersscore mensen aan om slimmer te rijden”, zegt Jonathan Scott, projectleider, Ford Smart Mobility. “We wilden beter begrijpen hoe mensen onze producten gebruiken, zodat we ze kunnen helpen om dat gedrag te verbeteren – en een score, in combinatie met begeleiding, maakt het eenvoudiger om ons te verbeteren”.

Geef een antwoord