Ford

Ford GT-raceauto’s opgenomen in exclusieve LEGO-serie

Ford en The LEGO Group bieden gezamenlijk de 2016 Ford GT- en de 1966 Ford GT40-raceauto’s aan. Beide modellen zijn namelijk opgenomen in de exclusieve LEGO Speed Champions-serie die bestaat uit modellen van iconische sportieve auto’s en raceauto’s.

De twee nieuwe bouwmodellen volgen in het spoor van de populaire Ford Mustang en de Ford F 150 Raptor pick-up die beide al te koop zijn. De nieuwe modellen zijn een eerbetoon aan de sportieve prestaties van Ford tijdens de wereldberoemde 24 uur van Le Mans.

Ford beleefde dit jaar een historische terugkeer op Le Mans waar het bedrijf de overwinning in de wacht sleepte, exact 50 jaar nadat er in 1966 beslag werd gelegd op de eerste drie plekken.

Dirk Müller, coureur bij het Ford Chip Ganassi Racing en het volledige WEC-team bestaande uit Andy Priaulx, Harry Tincknell, Olivier Pla en Stefan Mücke, waren aanwezig op ‘Go Further’ als het winnende Le Mans-team van dit jaar. Ook waren de raceauto’s uit 1966 en 2016 op het podium te bewonderen.

Speciale gasten die samen met directieleden van Ford en Europese teamleden de bijdrage van het bedrijf aan de autosport luister bijzetten, waren onder andere Sennan Fielding, een 20-jarige ster uit het Ford British F4 championship, een competitie van éénzitters die worden aangedreven door een Ford 1.6-liter EcoBoost-benzinemotor.

Geef een reactie