Kia Logo
Kia

Gebruikers vertellen zelf over hun Kia

Begin december vierde autofabrikant Kia het tienjarige jubileum van de productie in Europa. Meer dan 2,5 miljoen auto’s zijn inmiddels verkocht vanuit de Kia-fabriek in het Slowaakse Žilina. Tegenwoordig worden er dan ook al meer dan 400.000 Kia’s per jaar afgeleverd voor de Europese markt.

Het succes van Kia is voor de concurrentie soms een groot vraagteken. Hoe kan een relatief nieuwe autofabrikant in zo’n kort tijdsbestek zo doordringen in een markt die al jaren wordt gedomineerd door de Duitse autofabrikanten. JE kan het wellicht het beste vragen aan de gebruikers zelf, zoals Mariska, die iets uitlegt over haar Kia Picanto.

De Kia c’eed is het compacte hatchbackmodel van het automerk. De c’eed was het eerste Kiamodel met het hoogste Euro NCAP score in de Euro NCAP crashtest. Peter vertelt over de voor- en nadelen van zijn c’eed:

De iets kleinere Kia Rio is al op de Europese markt sinds 2000, als hatchback en sedan. In 2003 en 2006 werd de Rio onderworpen door een grondige make-over, wat de populariteit van de auto alleen maar groter maakte. De nieuwste variant werd geïntroduceerd in 2011. Deze wordt echter niet in Slowakije geproduceerd, maar in thuisland Zuid-Korea. Arie vertelt over zijn Rio:

Geef een reactie