Kia

Kia Niro vestigt nieuw Guinness World Record met zuinigste roadtrip met hybridevoertuig

De crossover hybride Kia Niro heeft tijdens een bijna zesduizend kilometer lange roadtrip van de west- naar de oostkust van de Verenigde Staten van Amerika een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 3,07 l/100 km laten noteren. Dat is goed voor een nieuw Guinness World Record® voor de zuinigste roadtrip van west- naar oostkust van de USA.

De volledig standaard Kia Niro legde tijdens de roadtrip dwars door de Verenigde Staten een afstand af van maar liefst 3.715 mijl, omgerekend zo’n 5.980 kilometer. Bestuurder Wayne Gerdes uit Carlsbad (Californië) en co-driver Robert Winger uit Williamsburg (Virginia) verlieten het beroemde stadhuis van Los Angeles met als bestemming het stadhuis van New York City. De hybride aandrijflijn van de Kia Niro had voor het afleggen van deze forse afstand slechts 4,1 tanks met brandstof nodig. Het voertuig was op geen enkele manier speciaal geprepareerd voor de rit.

“We hebben met de Kia Niro een auto gebouwd die niet alleen praktisch is en een goed design heeft, maar ook extreem zuinig is. Een nieuw Guinness World Record® is de kroon op ons werk”, zegt Orth Hedrick, Vice President Product Planning van Kia Motors America.

Ook in ons land laat de Kia Niro zich niet onbetuigd. Zo werd de Niro in september 2016 al uitgeroepen tot de zuinigste auto in de categorie ‘benzine groot’ in de ‘Top 10 Zuinige Auto’s’ van de ANWB en Natuur & Milieu. Het brandstofverbruik van de crossover hybride Kia Niro bedraagt 3,8 l/100 km (gecombineerd volgens New European Driving Cycle) en de CO2-uitstoot 88 g/km.

Efficiënte aandrijflijn
De efficiënte 1,6-liter GDI-benzinemotor met directe brandstofinjectie, de zestraps DCT-automaat met dubbele koppeling en het lithium-ion-polymeer batterijpakket in combinatie met de 32 kW sterke elektromotor maken het lage verbruik mogelijk. De Kia Niro – de eerste hybride crossover in het C-segment – kan tot 1.300 kg aanhangwagengewicht trekken, wat hem uniek maakt als hybride crossover.

Geef een antwoord