Ford

Vijfdelige mini-documentaire Ford GT – The Return

De wil om te winnen op Le Mans is wat Henry Ford II dreef bij het ontwikkelen van de Ford GT 40 in de jaren zestig. Visie, vindingrijkheid en onverschrokkenheid stonden aan de basis van het Le Mans avontuur. Het racen met de nieuwe Ford GT is een ander bepalend moment voor Ford. In totaal zullen vier Fords GT in 2016 wereldwijd de strijd aangaan met als doel het behalen van kampioenstitels voor Ford Chip Ganassi Racing. Zij hebben een getalenteerd team van coureurs samengesteld van over de hele wereld. Twee van de vier auto’s zullen racen in de IMSA Weathertech Sportscar Championship (Noord-Amerika) en twee zullen racen in het FIA World Endurance Championship (wereldwijd). Alle vier de GT’s zullen racen in de 24 Uur van Le Mans.

“The Decision” is de eerste van vijf korte docu-video’s over de nieuwe Ford GT, in deze eerste aflevering komen onder meer Bill Ford Jr., Raj Nair, Dave Pericak en Edsel B. Ford II, die in 1966 samen met zijn vader Henry Ford II aanwezig was bij de race, aan het woord.

One thought on “Vijfdelige mini-documentaire Ford GT – The Return

Geef een antwoord