Opel

Opel Astra TCR benadert aerodynamisch perfectie

Downforce voor optimale grip in bochten en een zo laag mogelijke luchtweerstand voor een hoge topsnelheid – bij de Opel Astra TCR zijn beide perfect in balans. Het ontwikkelingsteam heeft daarvoor een van de meest geavanceerde windtunnels ter wereld afgehuurd. Dat is die van de universiteit van Stuttgart. Hier zijn de aerodynamische effecten bij snelheden tot 250 km/u te testen.

Met een lage luchtweerstandscoëfficiënt (Cw) van 0,272 is de productieversie van de Astra extreem gestroomlijnd. De TCR-versie is echter beduidend breder en heeft met 1.950 mm zelfs de maximale breedte die reglementair in de Touring Car Racing Series is toegestaan. Ook is hij voorzien van andere bumpers, spatborden en zijpanelen. Een frontsplitter en achtervleugel moeten voor extra downforce zorgen. Ook hiervan zijn de afmetingen en de omvang reglementair bepaald.

Al deze componenten zijn voor de Astra TCR gefinetuned in de superwindtunnel van de universiteit van Stuttgart. Dietmar Metrich, Senior Manager Opel Motorsport, vertelt: “Met windsnelheden tot 250 km/uur is die voor ons werk ideaal. Hij heeft ook een lopende band als vloer, zodat de praktijk natuurgetrouw is na te bootsen. Maar op het circuit zal pas blijken hoe sterk we zijn ten opzichte van de concurrentie.”

One thought on “Opel Astra TCR benadert aerodynamisch perfectie

Geef een antwoord