Opel

Opel overschrijdt in november de grens van een miljoen

Opel heeft de maand november bijzonder succesvol afgesloten, met een aanzienlijke groei in verkoop en marktaandeel. In deze maand heeft Opel de grens van een miljoen verkochte auto’s in Europa dit jaar al gepasseerd. Opel en zustermerk Vauxhall zijn goed op weg om de omzet en het marktaandeel in 2015 voor het derde jaar op rij te verbeteren ten opzichte van het voorgaande jaar.

Van januari tot en met november 2015 nam het aantal nieuw geregistreerde personen- en bedrijfswagens van Opel/Vauxhall in Europa toe met meer dan 38.000 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Alleen al in november groeide de verkoop van Opel met ongeveer 9.800 exemplaren en nam het marktaandeel toe met ruim 0,5 procent punt tot 5,89 procent.
Sinds het begin van het jaar verbeterde het marktaandeel tot 5,81 procent.

Opel slaagde erin de omzet in de loop van het jaar te vergroten in zo’n twintig Europese markten, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, Polen, Denemarken en ook Nederland. Hier zijn van januari tot en met november 28.710 nieuwe Opels verkocht, tegen 25.884 in dezelfde periode vorig jaar. Opel was ook in november succesvol in ons land: Opel leverde 3.190 nieuwe Opels af, tegenover 2.383 exemplaren in dezelfde maand vorig jaar. Dat is een stijging van dik 30 procent. Het betreft de totale automarkt, te weten personenauto’s en (lichte) bedrijfswagens.

De gloednieuwe Astra was doorslaggevend in dit succes, hoewel hij in de meeste Europese landen pas in november op de markt kwam. Tot op heden kwamen er al 65.000 orders binnen voor de beste Opel ooit.

Ook de ontwikkelingen in het segment lichte bedrijfswagens gaan absoluut de goede richting uit. Van januari tot en met november groeide de verkoop van Opels lichte bedrijfswagens met meer dan 25 procent in vergelijking met vorig jaar, terwijl de totale Europese markt voor dit voertuigsegment slechts met 10 procent toenam. “Wij zitten op het goede spoor en ons modellenoffensief werpt zijn vruchten af. Ook modellen als de Mokka en de ADAM dragen bij aan het succes”, aldus Peter Christian Küspert, Vice President Sales and Aftersales van de Opel Group. “Volgend jaar lanceren we bovendien de Astra Sports Tourer en nog enkele andere nieuwe producten.”

Opel gaat volop door met zijn grootste modellenoffensief uit de geschiedenis van het merk. Van 2016 tot 2020 komen er 29 nieuwe modellen uit.

One thought on “Opel overschrijdt in november de grens van een miljoen

Geef een antwoord