Opel

Nieuwe Opel Astra wint Gouden Stuurwiel

De Opel Astra, Opels nieuwe ster in de compacte klasse, ontving begin deze week in Berlijn het Gouden Stuurwiel voor de compacte klasse. De Astra staat nog maar sinds half oktober bij de dealers en sleept nu al deze belangrijke bekroning in de wacht.

Karl-Thomas Neumann en Tina Müller – CEO en CMO van de Opel Group – namen de award in ontvangst. “Dit is de belangrijkste bekroning voor de beste Opel ooit tot nu toe. De nieuwe Astra is de belangrijkste auto in ons gamma en dit Gouden Stuurwiel is de bekroning die bewijst dat alle inspanningen de moeite waard waren. De nieuwe Astra is licht en voorzien van uiterst efficiënte motoren, een uitstekend ontwerp met elementen uit hogere klassen, toonaangevende connectiviteit en kwaliteit”, zei Neumann enthousiast na de prijsuitreiking.

3-Opel-Golden-Steering-Wheel

Opels CMO Tina Müller voegde daaraan toe: “De nieuwe Astra kent in vele opzichten een vliegende start. Er zijn al meer dan 40.000 bestellingen binnen. En nu ontvangt hij ook nog eens deze bijzondere onderscheiding. Opel telt weer helemaal mee en de Astra is ons nieuwste boegbeeld!”

Het Gouden Stuurwiel – ‘das Goldene Lenkrad’ – is een onderscheiding die jaarlijks door de redacties van het Duitse AutoBild en Bild am Sonntag wordt toegekend aan nieuwe auto’s in diverse klassen. Een jury van lezers, deskundigen en beroemdheden als rallylegende Walter Röhrl kiezen na uitgebreide tests de beste nieuwkomers van het jaar.

Opel en het Gouden Stuurwiel: alle winnaars uit Rüsselsheim

Met het felbegeerde Gouden Stuurwiel 2015 voor de Astra zet Opel zijn succes voort. De serie Gouden Stuurwielen begon met de Opel Senator A in 1978, twee jaar na de introductie van de prijs, en leverde in vier decennia zestien Gouden Stuurwielen op. Het overzicht:

1978 – Opel Senator A: als eerste Opel onderscheiden met een Gouden Stuurwiel
1979 – Opel Kadett D: ruimtewonder
1981 – Opel Ascona C: middenklasser met voorwielaandrijving
1982 – Opel Corsa A: klein maar dapper
1984 – Opel Kadett E: weer winnaar in compacte klasse
1987 – Opel Senator B: evenaarde succes voorganger
1990 – Opel Calibra: schitterende atleet
1994 – Opel Omega B: representatieve zakenauto pakt Gouden Stuurwiel
1995 – Opel Vectra B: mede dankzij opvallende, aerodynamische buitenspiegels
1999 – Opel Zafira A: zeven zitplaatsen, indrukwekkende laadruimte
2002 – Opel Vectra C: derde generatie, tweede Gouden Stuurwiel
2005 – Opel Zafira B: het dozijn vol
2009 – Opel Astra J: compact kunstwerk
2010 – Opel Meriva B: slim, compact, onderscheidend
2012 – Opel Zafira Tourer: lounge op wielen
2015 – Opel Astra K: grote stap voorwaarts

De nieuwe Astra is gebaseerd op een fonkelnieuwe, vederlichte constructie. Dit model wordt aangedreven door motoren van de jongste generatie. De Astra K maakt hypermoderne connectiviteit mogelijk via smartphone-integratie en de baanbrekende persoonlijke connectiviteits- en hulpverleningsdienst Opel OnStar. Ook voor de nieuwe Astra introduceert Opel voorzieningen die voorheen aan hogere segmenten waren voorbehouden. Dit alles leverde de nieuwe Astra het Gouden Stuurwiel van 2015 op.

One thought on “Nieuwe Opel Astra wint Gouden Stuurwiel

Geef een reactie