Opel

Opel investeert in productie nieuwe motoren en versnellingsbakken

opel

Tijdens haar tweede bezoek aan Duitsland dit jaar kondigde Mary Barra, Chief Executive Officer van General Motors, aanzienlijke additionele investeringen aan voor Opel. Barra bevestigde dat tegen het einde van dit decennium een nieuw model zal worden geproduceerd in Rüsselsheim, Opels hoofdvestigingsplaats in Europa. “Deze SUV wordt het tweede vlaggenschip van het merk, naast de Insignia,” zei Barra. Zoals in maart al werd bekendgemaakt, zal 245 miljoen geïnvesteerd worden in de Opel-fabriek van Rüsselsheim om te voldoen aan toekomstige vereisten. Barra kondigde daarnaast extra investeringen aan van meer dan een half miljard euro in de motoren- en versnellingsbakproductie in Rüsselsheim, Kaiserslautern en Tychy (Polen), zodat Opel de nodige stappen kan zetten in haar offensief met zuinige motoren en versnellingsbakken.

“Opel is van groot strategisch belang voor GM. Het productoffensief met 27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren kende een uiterst succesvolle start. Deze extra investeringen zullen het merk helpen om weer te schitteren en onze positie in Europa verder te verstevigen. Er mag geen twijfel over bestaan dat GM inzet op Opel, Duitsland en Europa,” zei Barra.

Opel Group CEO Dr. Karl-Thomas Neumann was opgetogen over de duidelijke boodschap: “General Motors en Opel staan dichter bij elkaar dan ooit.” Hij legde verder uit dat Opel op de onvoorwaardelijke steun van General Motors kan rekenen. “De bijkomende investeringen zijn nog maar eens een bewijs van de uitstekende samenwerking en het commitment van GM.” Zowel Mary Barra als Karl-Thomas Neumann wezen erop dat alle beslissingen genomen werden na een constructieve dialoog met de werknemersvertegenwoordigers. Ze erkenden de samenwerking met de Europese werknemersvertegenwoordigers, de industriële metaalunie (IG Metall) en de algemene ondernemingsraad van Opel, voorgezeten door Wolfgang Schaefer-Klug.

Wolfgang Schaefer-Klug: “Het maatregelenpakket is gebaseerd op de bestaande collectieve arbeidsovereenkomsten. De overeenkomst is een belangrijke voorwaarde om Opel op kruissnelheid te houden. Zij helpt onze groeibeweging voort te zetten met veilige en competitieve jobs.”

Dr. Neumann kondigde ook aan dat er een derde ploeg komt in de fabriek van Eisenach tegen midden 2015. “Dat is goed nieuws voor Eisenach, dankzij de grote vraag naar de ADAM en de nieuwe Corsa.”

Mary Barra zei erg tevreden te zijn met de orderintake van de nieuwe Corsa. De vijfde generatie van het compacte succesnummer van Opel noteerde al 45.000 orders, nog voor de officiële marktlancering. 

Geef een antwoord