Bentley

Bentley Grand Convertible herdefinieert open rijden in luxe

02-Bentley-Grand-ConvertibleMet de Grand Convertible – de meest geavanceerde open auto ooit in de geschiedenis van Bentley – gaf het merk op de Los Angeles Auto Show een ultieme, nieuwe lading aan het begrip ‘Britse luxe’. Met dit studiemodel, dat de luxebeleving van de Mulsanne combineert met de plezierige ervaring van open rijden, blikt Bentley vooruit op het merkdesign voor de nabije toekomst.

De Bentley Grand Convertible verenigt een onderscheidend design met stijl, kracht, sensuele lijnen en een met de hand handvervaardigd interieur waarin de fijnste materialen zijn verwerkt. Vanaf 19 november is de Grand Convertible als conceptauto te bewonderen op de LA Auto Show. Mocht Bentley besluiten het model daadwerkelijk in productie te nemen, dan blijft de oplage dermate beperkt dat de Grand Convertible zal uitgroeien tot een zeer exclusieve en gewilde limited edition voor verzamelaars.

Uitgevoerd in de speciale livery Sequin Blue onderscheidt de Grand Convertible zich optisch bijvoorbeeld door een zilverkleurige afwerking van de motorkap en voorruitomlijsting. Andere direct in het oog springende accenten zijn de velgen met het richtinggebonden design waarin het enorme vermogen en koppel van de Grand Convertible al worden weerspiegeld. Met 395 kW/537 pk en 1.100 Nm die de luxueuze convertible put uit de legendarische 6¾-liter biturbo V8 uit de Mulsanne, belooft de Bentley Grand Convertible de luxe van moeiteloze prestaties die naadloos aansluiten bij de stijl van de convertible.

In het vierpersoons interieur zijn natuurlijk gekleurde leersoorten met de hand in elkaar verweven en voorzien van een progressief ruitpatroon dat glooiend over de stoelen en portieren van vorm verandert. Felblauwe accenten zetten de vaardigheden van de ambachtslieden van Bentley extra kracht bij. De in gepolijst chroom gevangen achtertonneau is in hoogglans donker Burr Walnut uitgevoerd en is het grootste houtvineer uit één stuk ooit dat door Bentley in een auto is verwerkt.

Aansluitend op de Los Angeles Auto Show maakt de Bentley Grand Convertible in december aanstaande zijn opwachting in Miami op Art Basel, ’s werelds belangrijkste internationale show voor moderne en eigentijdse kunst.            

Geef een antwoord