Autosport Opel

Sneak preview van nieuwe Opel Astra TCR

De ontwikkeling van de nieuwe Opel Astra TCR voor de jonge maar succesvolle Touring Car Racing Series (TCR) verloopt helemaal volgens plan. De nieuwe raceauto voor privéteams, gebaseerd op de nieuwe Opel Astra, maakt zijn publieksdebuut bij de officiële TCR-presentatie op het Circuit Jules Tacheny in het Belgische Mettet, op 15 oktober 2015.

De Opel Astra TCR is ontwikkeld door Opel Motorsport in samenwerking met Kissling –dat al lange tijd de technologiepartner is van Opel Motorsport. De Astra TCR is voorzien van een tweeliter turbomotor met maar liefst 245 kW (330 pk) vermogen en een hele serie technische hoogstandjes. Opel zet zijn lange traditie van fabricage en levering van raceauto’s voor privéteams voort met een auto die dichtbij de productieversie staat, maar voorzien is van spectaculaire techniek en die zeer aansprekende prestaties levert.

New Astra TCR

Homologatie-eisen TCR series overal gelijk
De TCR Series is in het seizoen van 2015 gestart en is de perfecte klasse voor professionele privéteams. Dankzij het drieledige concept kan een TCR-auto niet alleen aan zowel nationale als Europese kampioenschappen deelnemen, maar ook aan de wereldwijde TCR International Series. Voor alle kampioenschappen gelden steeds exact dezelfde homologatie-eisen.

Er zijn TCR-kampioenschappen in de Benelux, Italië. Portugal en Duitsland. Daar organiseert de ADAC het Duitse TCR-kampioenschap. Verder stelt de ADAC een TCR-klasse in voor de 24-uursrace op de legendarische Nürburgring. Daardoor kunnen teams met de Opel Astra TCR aan nog meer evenementen deelnemen.

One thought on “Sneak preview van nieuwe Opel Astra TCR

Geef een antwoord