Ford

Ford benoemt winnaar van SYNC AppLink Developer Challenge tijdens Web Summit

Ford Motor Company benoemde vorige week Drive Efficiënt tot winnaar van de SYNC AppLink Developer Challenge in Dublin – een 24-uurs wedstrijd om apps voor het spraakgestuurde connectiviteitsysteem Ford SYNC te ontwerpen. Ford SYNC met AppLink stelt bestuurders in staat apps te bedienen door middel van spraaksturing, terwijl ze hun ogen op de weg en de handen aan het stuur houden.

De SYNC AppLink Developer Challenge vond plaats voorafgaand aan Web Summit – een toonaangevende technologieconferentie – in Dublin. 17 teams van app-ontwikkelaars uit landen als Brazilië, Duitsland, Rusland, de VS en Zuid-Afrika namen deel aan de Developer Challenge.

Een jury van experts uit de R&D afdeling van Ford benoemde Drive Efficiënt tot winnaar van de geldprijs van € 50.000. Daarnaast krijgt Drive Efficiënt de mogelijkheid om nieuwe apps te ontwikkelen voor Ford.

Meople.Connector app
Ford maakt het makkelijker voor het toenemende aantal social media gebruikers om verbonden te blijven met vrienden, familie en het nieuws tijdens het rijden. Dit wordt op een veilige manier gerealiseerd door middel van apps die er voor zorgen dat de bestuurders hun ogen op de weg en de handen aan het stuur kunnen houden.

De Meople.Connector app die beschikbaar is voor iOS en Android-apparaten, stelt bestuurders in staat om voice-control te gebruiken via het Ford SYNC connectiviteitssysteem met AppLink. Op deze manier kunnen berichten van social media zoals Twitter, LinkedIn beluisterd worden en kan er door middel van spraak gereageerd worden.

Ford is al jaren actief in het ontwikkelen van handsfree connectiviteit, bekijk hier een video (3min) van een vroegere ‘Hackathon’.

One thought on “Ford benoemt winnaar van SYNC AppLink Developer Challenge tijdens Web Summit

Geef een antwoord