Hyundai

Ook Hyundai i20 wint Gouden Stuurwiel

De Hyundai i20 heeft het ‘Gouden Stuurwiel’ gewonnen. ‘Das Goldenes Lenkrad’ is de prestigieuze prijs van Auto Bild en Bild am Sontag en wordt gezien als een van de belangrijkste awards in de automobielindustrie. De nieuwe Hyundai i20 won de publieksprijs en versloeg ‘Duitse’ tegenstrevers als de Opel Karl en de Škoda Fabia. De begin dit jaar geïntroduceerde Hyundai i20 won eerder al de Red Dot Design Award en de IF Design Award. Hyundai won nooit eerder ‘Das Goldenes Lenkrad’.

Het ‘Gouden Stuurwiel’ werd begin deze week in het hoofdkantoor van Axel Springer Publishing in Berlijn uitgereikt aan Peter Schreyer, President en Chief Designer van Hyundai Motor Group. Schreyer toonde zich zeer verguld met de prijs: ‘Vooral het gegeven dat het publiek de Hyundai i20 deze prestigieuze prijs heeft gegund, doet ons erg veel deugd. De Hyundai i20 wordt zeer gewaardeerd. Deze Duitse prijs is het bewijs dat Hyundai uitstekend presteert op het gebied van design, kwaliteit en vakmanschap.’

Erkenning voor Hyundai
Het Gouden Stuurwiel wordt elk jaar uitgereikt en geeft erkenning aan de nieuwe auto’s die door de diverse autofabrikanten dat afgelopen jaar zijn uitgebracht. De verkiezing van ‘Das Goldenes Lenkrad’ wordt georganiseerd door Auto Bild en Bild am Sontag in nauwe samenwerking met zusterpublicaties in 20 landen. Meer dan 425.000 lezers hebben voor deze verkiezing hun stem uitgebracht. Eerder dit jaar beloonde Auto Bild de Hyundai i20 als ‘Beste auto in zijn klasse’.

De Hyundai i20 is verkrijgbaar als 5-deurs hatchback (vanaf € 14.495,-) en als coupé (€ 13.995,-). Momenteel is de Hyundai i20 leverbaar met een soepele en zuinige 1.2 benzinemotor of met een krachtige en zeer efficiënte 1.1 dieselmotor. Vanaf januari is de Hyundai i20 voor het eerst ook te koop met een 73,5 kW (100 pk) of 88,2 kW (120 pk) sterke benzineturbomotor.

One thought on “Ook Hyundai i20 wint Gouden Stuurwiel

Geef een reactie