Hyundai

Hyundai IONIQ is Women’s World Car of the Year

De Hyundai IONIQ is de grote winnaar van de achtste editie van de Women’s World Car of the Year Awards. Hij rijdt niet alleen met de hoofdprijs weg, en verslaat daarmee finalisten als de BMW 5 Serie, Peugeot 3008 en Ford Fiesta, hij kwam ook nog eens als beste uit de bus in de categorie ‘groenste’ auto.

‘Sinds vorig jaar hebben meer dan 23.000 klanten in Europa voor het IONIQ-assortiment gekozen’, zegt Andreas-Christoph Hofmann, vicepresident marketing en product bij Hyundai Motor Europe. ‘De Women’s World Car of the Year-prijs bewijst eens te meer dat ’s werelds eerste auto met hybride, plug-in hybride en volledig elektrische aandrijflijnen van een enkele carrosserie een echte kampioen is.’

De Hyundai IONIQ is een comfortabele gezinsauto die geschikt is voor vijf personen. De aandrijfsystemen zijn bijzonder. Zo zijn de IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in zeer zuinig in brandstofverbruik en is de CO2-uitstoot van respectievelijk 92-79 g/km en 26g/km erg laag. De IONIQ Electric kan 280 km op één lading rijden, wat zorgt voor meer flexibiliteit en gemoedsrust voor klanten die op zoek zijn naar een auto zonder uitstoot en met een praktisch rijbereik. De IONIQ Plug-in kan bovendien maximaal 63 km ver rijden in de elektrische modus, waardoor de mogelijkheid van brandstofvrij rijden voor klanten die doorgaans kortere afstanden afleggen wordt vergroot.

De Women’s World Car of the Year-verkiezing is de enige autoprijs ter wereld met een volledig vrouwelijke jury. Die jury bestaat uit 25 gevestigde autojournalisten uit 20 verschillende landen. Aanvankelijk werden 420 auto’s genomineerd voordat ze naar een top 60-lijst werden gesleept. De jury keek speciaal naar design en functionaliteit, stijl en uitstraling, innovatie, comfort, opbergruimte, invloed op milieu en rijeigenschappen. Andere belangrijke factoren zoals de wow-factor en de prijs-kwaliteitverhouding zijn ook onderdeel van de beoordeling. Nederland wordt vertegenwoordigd door Odiel Mennink van de populaire blog Femme Frontaal.

‘De auto die de hoogste prijs wint, heeft een strenge test ondergaan door 25 juryleden uit 20 verschillende landen die deel uitmaken van het panel van Women’s World Car of the Year’, zei Sandy Myhre, Chief Executive Officer van Women’s World Car of the Year. ‘Het is een democratisch proces. De auto’s die categorieën hebben gewonnen, moeten echt opvallen. De Hyundai IONIQ toont zich in alle opzichten een echte winnaar.’

Supreme Winners van de afgelopen jaren zijn:
2017: Hyundai IONIQ
2016: Jaguar F-Pace
2015: Volvo XC90
2014: Mercedes-Benz S-Class
2013: Ford Fiesta Ecoboost
2012: Range Rover Evoque
2011: BMW 5 Series en Citroën DS3 (gedeelde 1e plek)
2010: Jaguar XF

Geef een antwoord