Opel

Opel toonaangevend met nieuw ‘On Star’ programma

Opel lijkt een slag te hebben geslagen in de competitieve automarkt met de introductie van het nieuwe ‘OnStar’ programma, waarmee het inspeelt op de veranderende behoefte van consumenten in de digitale wereld. Met OnStar is de auto letterlijk verbonden met het internet, waardoor spontane verrassingen uit de weg kunnen worden geholpen. Het programma biedt een persoonlijke reisassistent, wi-fi verbinding voor alle passagiers, een nooddienst, een voertuigdiagnose en bijstand in geval van diefstal. Het systeem wordt geïnstalleerd in alle nieuwe modellen en kan ook worden ingebouwd in huidige modellen.

Deze nieuwe innovatie komt bij uitstek gelegen om het bijzondere uiterlijk van de nieuwe Corsa te complementeren met een uniek besturingssysteem. Terwijl de Corsa voorheen voornamelijk werd geassocieerd met het imago van een raceauto, duidt de automatic crash response functie overduidelijk op een maatregel waarvoor is gekozen om dit imago te veranderen en de veiligheid te bevorderen. Dit wordt dan ook gebruikt als één van de peilers  om het nieuwe model te promoten.

Zodra de airbags worden opgeblazen in het geval van een dreigende situatie, maakt het systeem automatisch contact met een technisch adviseur, terwijl meer informatie over het voertuig binnenkomt bij de klantenservice waaronder belangrijke gegevens als de locatie, rijrichting, kleur van de auto en een inschatting van de schade. Met name in extreme ongevallen kan dit van cruciaal belang zijn. Op deze manier kunnen hulpverleners worden geïnformeerd als de autogebruikers niet in staat zijn om zelf om hulp te vragen.

Daarnaast is OnStar ook van andere gemakken voorzien. De voertuigdiagnose geeft constant de status weer van technische aspecten zoals de conditie van de moter, de bandenspanning en brandstof-en oliepeil om het gevaar van vertragingen of onverwachte problemen te minimaliseren. Een andere voordeel van het programma is de service dat het biedt in de vorm van een wi-fi hotspot, waarvan alle inzittenden gebruik kunnen maken. OnStar garandeert een snelle en betrouwbare verbinding voor smartphones, laptops en overige apparaten. Dit verruimt de mogelijkheden van gebruikers, die nu muziek kunnen luisteren met Spotify, televisieseries bekijken op sites als Netflix, een potje roulette kunnen spelen op Online Casino Nederland, of zelfs kunnen shoppen op het wereldwijde web. Kortom, de auto biedt een mogelijkheid om dagelijkse online activiteiten waaraan we gewend zijn geraakt, voort te zetten.

Voor telefoon gebruikers is er ook de smartphone app waarmee voertuiginformatie kan worden ingezien, en zelfs de portieren op afstand kunnen worden vergrendeld. De nieuwe Corsa is nu van alle gemakken voorzien en is de concurrentie duidelijk een slag voor.

Geef een antwoord