OPEL MOKKA X
Opel

Wereldpremière nieuwe Opel Mokka X op Autoshow Genève

Op de komende Autoshow van Genève (3-13 maart) presenteert Opel niet alleen de spectaculaire GT Concept. Er is ook een wereldpremière weggelegd voor de Opel Mokka X. Het grondig vernieuwde model oogt nog stoerder en avontuurlijker. Kwaliteit, comfort en ergonomie zijn van hoger niveau dankzij het compleet nieuwe dashboard. Zijn infotainment en connectiviteit zijn ongekend in deze klasse. De Opel Mokka X komt dit najaar op de markt en is dan ook leverbaar met de 1.4 Turbo benzinemotor die onlangs debuteerde in de nieuwe Astra. De 112 kW (152 pk) sterke benzinemotor is in de Mokka X voorzien van Start/Stop en gekoppeld aan een zestrapsautomaat en vierwielaandrijving.

De nieuwe Mokka X is de eerste Opel met de aanduiding ‘X’, waarmee de avontuurlijke en robuuste persoonlijkheid wordt benadrukt. Nieuwe designelementen komen onder meer terug in het ‘gevleugelde’ Opel-logo en de nieuwe AFL LED-koplampen inclusief dagrijverlichting. Nieuwe LED-achterlichten met een opvallende signatuur en een aantal nieuwe carrosseriekleuren versterken de aantrekkingskracht van Opels compacte SUV, waarvan sinds 2012 al meer dan 500.000 stuks zijn besteld.

Opel OnStar en IntelliLink
De Mokka X heeft ook een compleet nieuw dashboard, geïnspireerd op dat van de nieuwe Opel Astra. Veel functies zijn te bedienen via het centraal gemonteerde touchscreen, wat zorgt voor een clean en strak geheel met weinig knoppen. Zoals elke nieuwe Opel loopt ook de Mokka X voorop als het gaat om connectiviteit en infotainment. Behalve de persoonlijke service-assistent Opel OnStar, met onder meer een WiFi hotspot, komt het model ook met de nieuwste generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem, inclusief Android Auto en Apple CarPlay, voor naadloze smartphone-connectie.

Nieuwe 1.6-liter dieselmotor
Primeur in het aanbod is de nieuw ontwikkelde, geheel uit aluminium bestaande 1.6-liter CDTI dieselmotor. Deze motor levert 81 kW (110 pk) en 300 Nm al bij 1.750-2.000 toeren per minuut en wordt in de Mokka X gecombineerd met 6 versnellingen en voorwielaandrijving. Deze motor blinkt uit in een laag verbruik en laag geluidsniveau, minder vibraties en soepele loop. Met een bijbehorende CO2-emissie van 99 g/km kwalificeert deze motorvariant zich voor 21% bijtelling.

Verder zet de Opel Mokka X grote stappen op het gebied van veiligheids- en assistentiesystemen. De innovatieve technologie omvat onder meer adaptieve LED koplampen, Traffic Sign Assistant, Following Distance Indication met Forward Collision Alert en Lane Departure Warning.

One thought on “Wereldpremière nieuwe Opel Mokka X op Autoshow Genève

Geef een antwoord