Seat

SEAT Leon Cross Sport Show Car op de IAA

Op de autotentoonstelling van Frankfurt onthult SEAT de Leon Cross Sport Show Car. Dit studiemodel levert de prestaties van een compacte sportwagen, heeft het silhouet van een coupé en koppelt dat aan de veelzijdigheid van vierwielaandrijving en extra bodemspeling. Het studiemodel laat zien welke mogelijkheden het CUPRA-label nog meer biedt.

De Leon Cross Sport Show Car heeft een 2.0 TSI met een vermogen van 211 kW/300 pk en een koppel van 380 Nm (vanaf 1.800 tpm). De motor is gekoppeld aan een DSG-transmissie met dubbele koppeling. Ook beschikt hij over vierwielaandrijving met een vijfde-generatie Haldex-koppeling. De Leon Cross Sport sprint in 4,9 seconden van 0-100 km/u.

Toekomstgericht gezicht
De in ultra-oranje gehulde Leon Cross Sport combineert de coupévorm van de 3-deurs Leon SC met robuuste toevoegingen als 41 mm extra bodemvrijheid, grote 19 inch lichtmetalen velgen en verbrede wielkasten. Zowel vóór als achter zijn typische CUPRA-elementen te vinden, zoals grote luchtinlaten, LED-koplampen, een uitlaatsysteem met vier eindpijpen en een grote dakspoiler. Evenals de 20V20 Show Car die begin dit jaar werd onthuld, maakt de Leon Cross Sport Show Car duidelijke welke koers SEAT volgt voor het crossover- en SUV-segment.

Specifiek interieur – volop online mogelijkheden
Het interieur van de Leon Cross Sport sluit fraai aan bij het uiterlijk. De kleur oranje komt bijvoorbeeld terug in de stiksels van de lederen bekleding van stoelen, stuur en dashboard. In het interieur zijn diverse onderdelen bekleed met oranje alcantara. Uiteraard beschikt het studiemodel over vele connectiviteitsmogelijkheden. Via SEAT FullLink is het mogelijk om smartphones van diverse merken en platforms (iOS, Android, Mirrorlink) met de auto te koppelen. Apps zijn dan via het centrale touchscreen van de auto te bedienen.

Altijd wakker: assistentiesystemen
Uiteraard heeft de Leon Cross Sport de nieuwste assistentiesystemen aan boord. Zo beschikt hij over progressieve besturing, een speciaal voor dit model aangepast ESC (Elektronica Stability System), adaptive cruise control met front assist, verkeersbordenherkenning en lane assist.

One thought on “SEAT Leon Cross Sport Show Car op de IAA

Geef een reactie