Renault

Drie wereldprimeurs voor Renault op de IAA 2015 in Frankfurt

Renault staat tijdens de internationale autoshow van Frankfurt (IAA) in het teken van drie wereldprimeurs. Alle ogen zijn gericht op de nieuwe generatie Renault Mégane. Met zijn dynamische styling en talloze technische voorzieningen uit hogere segmenten is de Mégane een opvallende nieuwkomer in het felbevochten C-segment. Hij verschijnt voorjaar 2016 in de showrooms. Ook de geheel nieuwe Renault Talisman en Talisman Estate staan in het middelpunt van de belangstelling. Renaults volledig nieuwe sedan en stationwagen die eveneens hun werelddebuut maken, combineren ranke lijnen met een kenmerkende uitstraling. De Talisman sedan en Estate tillen comfort en ruimte naar een ongekend niveau en arriveren begin 2016 op de markt. Prijzen van de nieuwe Renault Mégane, Talisman en Talisman Estate worden later dit jaar bekend gemaakt.

Highlights nieuwe Renault Mégane

  • Dynamische styling met kenmerkende lichtsignatuur aan voor- en achterzijde
  • Een zorgvuldig ingericht en uitgevoerd interieur
  • Technische voorzieningen die tot nu toe waren voorbehouden aan auto’s in hogere segmenten, zoals de nieuwe Renault Espace en Talisman: Multi-SENSE®, fullcolour head-up display, verticaal 8,7-inch R-Link 2-display en een heel aanbod van systemen die de bestuurder assisteren
  • Een exclusieve GT-versie, ontwikkeld in samenwerking met Renault Sport, is direct vanaf de introductie van de nieuwe Mégane leverbaar. Voorzien van 4Control, een primeur in het C-segment, en een wielophanging die door de ingenieurs van Renault Sport is ontwikkeld. Speciale styling van interieur en carrosserie, met typische stijlkenmerken van Renault Sport

Highlights nieuwe Renault Talisman Estate

  • Bijna 1.700 liter bagageruimte (VDA)
  • Ongekend rijplezier dankzij 4Control met Multi-SENSE®-technologie – door de bestuurder aan zijn eigen wensen aan te passen
  • Zeer ruim interieur en uitmuntend comfort: de voorstoelen zijn voorzien van geïntegreerde ventilatie en behoren tot de allerbeste in het D-segment waarin de Renault Talisman Estate thuishoort
  • R-Link 2-multimediatablet, BOSE® Surround Sound, een omvangrijk aanbod van rijhulpsystemen en andere voorzieningen die het comfort verhogen

NIEUWE RENAULT MÉGANE: DYNAMISCHE STYLING EN WASLIJST AAN NIEUWE TECHNOLOGIE

“De nieuwe Mégane speelt een essentiële rol in Renaults strategie voor de vernieuwing van zijn designtaal. Zijn dynamische lijnen stralen zowel sensualiteit als status uit. De proporties van de carrosserie geven de auto een solide uitstraling en zijn gebeeldhouwde vormen met een krachtige schouderlijn zijn een verwijzing naar Renaults Zuid-Europese wortels. De Mégane heeft voor en achter een kenmerkende lichtsignatuur, zowel ‘s nachts als overdag. Het elegante interieur ademt een onmiskenbare cockpit-achtige sfeer”, aldus Laurens van den Acker, Directeur Industrial Design Renault.

Solide looks en gebeeldhouwde vormen
Zijn uitgebalanceerde proporties geven de nieuwe Mégane een dynamische uitstraling. Hij is 64 mm langer (4.359 mm) en 25 mm lager (1.447 mm) dan de Mégane van de vorige generatie. Zowel de spoorbreedte (voor 1.591 mm, + 47 mm; achter 1.586 mm, + 39 mm) als de wielbasis (2.669 mm, + 28 mm) is groter dan die van de concurrenten. De overhang aan de achterzijde is korter dan die van zijn voorganger. Wielen tot een diameter van 18” zijn leverbaar.

Het front van de nieuwe Mégane is vormgegeven volgens Renaults nieuwe designtaal, met onder meer het grote, staande Renault-logo en een brede grille. De afwerking met verchroomde details aan de voorzijde en op de zijkanten (raamomlijsting, deurgrepen en badges) zorgen voor een uitstraling van kwaliteit.

De aerodynamica spelen een belangrijke rol in het design, met luchthappers aan weerszijden van het front, windgeleiders aan de achterzijde en gemotoriseerde kleppen die automatisch sluiten om de luchtweerstand te reduceren.

Kenmerkende lichtsignatuur
Renault heeft de nieuwe Mégane voorzien van een kenmerkende lichtsignatuur – zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde en ‘s nachts én overdag zichtbaar – die geïnspireerd is door de Talisman die in juli is onthuld. Daarmee versterkt Renault zijn visuele identiteit.

De dagrijverlichting aan de voorzijde is voorzien van LED-techniek. Dat zorgt voor een kenmerkende C-vormige verlichting die doorloopt tot aan de bumper, wat de nieuwe Mégane direct herkenbaar maakt. De luxer uitgeruste versies zijn voorzien van full-LED-verlichting, voor zowel dim- als grootlicht. Deze Pure Vision LED-techniek biedt een beduidend beter zicht in het donker dan halogeenverlichting.

De achterlichten, eveneens full-LED, branden permanent. Deze moderne verlichting over de volledige breedte van de auto accentueert de breedte van de nieuwe Mégane. Dankzij de nieuwe Edge Light-techniek hebben de achterlichten een rank 3D-effect als van een penseelstreek en stralen een dieprood, naar paars neigend licht uit.

One thought on “Drie wereldprimeurs voor Renault op de IAA 2015 in Frankfurt

Geef een reactie