Nissan

Nissan op de 2015 IAA in Frankfurt: nieuw tijdperk in Crossover-design

Nissans vooruitstrevende design en innovatiedrang zorgt voor vetgedrukte koppen op de 66e IAA van Frankfurt. Op zijn stand laat Nissan zien dat het merk buiten de gebaande paden treedt en daarmee succesvol is. Met een opvallende serie nieuwe ideeën en baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigen (EV’s) bevestigt Nissan opnieuw zijn status als een van de meest innovatieve en progressieve autofabrikanten.

De Nissan Gripz Concept staat met zijn vele innovaties en spannende, nieuwe designtaal centraal op de Nissan-stand. De Gripz Concept is ontworpen door teams in Europa en Japan en biedt een kijkje in de toekomst van toekomstige Crossovers van Nissan.

De Nissan Gripz Concept is in het leven geroepen als sportieve 4×4. Vandaar dat het studiemodel de praktische eigenschappen van een Crossover combineert met de prestaties, de emotie en de directheid van een sportauto. Deze unieke combinatie van eigenschappen geven de Gripz Concept een dubbele persoonlijkheid. Het model biedt zowel verfijning voor alledaags gebruik als de mogelijkheid om er na werktijd mee op avontuur te gaan.
Met de Gripz Concept laat Nissan zien dat het bij het ontwerp van auto’s niets uit de weg gaat. De auto toont ook de technische mogelijkheden van Nissan. De conceptauto is voorzien van een seriehybride EV-aandrijflijn, gebaseerd op de techniek die voor de bestverkopende EV-modellen van het merk is ontwikkeld. Het vermogen bedraagt maar liefst 80 kW, het koppel 254 Nm.

LEAF 30 kW
Nissans vooraanstaande rol op het gebied van innovatie en EV’s gaat in Frankfurt opnieuw een belangrijke stap verder met de bekendmaking van een nieuwe batterij voor de LEAF. Die zorgt voor een actieradius van maar liefst 250 kilometer – een verbetering van maar liefst 26 procent vergeleken met huidige batterijen. De nieuwe batterij van 30 kW (een primeur voor de autosector) staat aan de basis van de LEAF 30 kW – die ook in Frankfurt debuteert – voor modeljaar 2016. Dankzij vernieuwde techniek en nieuwe elektrodes transformeert de nieuwe batterij het rijden en het bezit van de Nissan LEAF. Hiermee versterkt het model zijn positie als de beste, meest praktische en betaalbaarste elektrisch aangedreven auto ter wereld.

In ware Nissan-stijl levert de nieuwe 30 kW batterij extra vermogen zonder compromissen aan het gebruiksgemak. Ondanks de extra capaciteit neemt de batterij niet meer ruimte in dan de 24 kW-versie en kan hij van 0 tot 80 procent worden opgeladen in dezelfde tijd – slechts 30 minuten – als hij op een snellader is aangesloten.

NP300 Navara
In Frankfurt debuteert ook de geheel nieuwe Nissan NP300 Navara. Nissan kan bogen op meer dan tachtig jaar ervaring met pick-ups – een periode waarin het merk zeer vooruitstrevende designkenmerken en technische ontwikkelingen heeft geïntroduceerd. De Nissan NP300 Navara profiteert van die ervaring en is voorzien van nieuwe, slimme techniek en een gedurfd ontwerp. Daardoor blinkt hij op alle belangrijke gebieden uit. Het comfort in het volledig nieuwe interieur is enorm verbeterd en een nieuwe lichtgewicht, multilink achteras brengt de rijeigenschappen naar een nog hoger niveau.
De Nissan NP300 Navara is voorzien van een nieuw ontwikkelde 2,3-liter dCi-motor die tot 24 procent zuiniger is. Er is voor het eerst ook een twinturbovariant. In de traditie van Nissans Crossover-erfgoed zit de NP300 Navara boordevol handige technologische snufjes, onder meer de Around View Monitor (AVM) en Forward Emergency Braking (FEB).

Het Europese debuut van de nieuwe Nissan NP300 Navara markeert de start van Nissans nieuwe garantie voor zijn lichte bedrijfsauto’s. Nissan geeft met de nieuwe garantie aan dat het veel vertrouwen het heeft in de kwaliteit van zijn bedrijfsauto’s. De hele reeks door benzine- en dieselmotoren aangedreven bestelauto’s en pick-ups wordt gedekt door de beste garantie die momenteel in dit deel van de markt wordt geboden: 160.000 kilometer of vijf jaar. Om eigenaren helemaal gerust te stellen, geldt de garantie ook voor Originele Nissan Accessoires.

Crossovers
Nissans bekroonde serie Crossovers drijft het succes van het merk verder aan. In Frankfurt besteedt Nissan aandacht aan enkele belangrijke ontwikkelingen en jubilea. De Nissan QASHQAI is onlangs de mijlpaal van 500.000 exemplaren gepasseerd. Een opmerkelijke prestatie in slechts 21 maanden productietijd.
De Nissan JUKE heeft ook reden voor een feestje, omdat de compacte Crossover al vijf jaar Europa’s favoriet in zijn segment is. De nieuwe Nissan X-TRAIL wordt voorzien van de onlangs geïntroduceerde 120 kW sterke 1.6 DIG-T motor.

Nissan blijft maar groeien en toont in Frankfurt waarom het de opgebouwde voorsprong voorlopig niet loslaat. Het merk heeft zijn kwaliteiten op het gebied van EV’s en Crossovers verder verbeterd, laat groeiende verkoopcijfers en een nog steeds groeiende vraag in deze twee belangrijke segmenten noteren.

Groei zet door
Sinds 2014 heeft Nissan maar liefst negen nieuwe modellen geïntroduceerd en dankzij Nissans aandacht voor nieuwe segmenten en snel groeiende markten blijven de verkopen in Europa toenemen. In de eerste acht maanden van 2015 heeft Nissan 501.150 auto’s verkocht, een stijging van negen procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014.

Innovatie en emotie staan aan de basis van alle activiteiten van Nissan, waaronder de communicatie over zijn modellen. Het merk brengt innovatie in Frankfurt naar een nieuw niveau met een speciaal Nissan Social Media-team, dat gedurende de IAA vanaf de Nissan-stand live verslag doet. Via Twitter worden live updates gedaan vanaf de @nissaneurope- en @nissanDE-accounts. Verder is er een aantal Periscope-streams, waarmee volgers ongelimiteerd toegang hebben tot de modellen van hun keuze en de mensen die ervoor verantwoordelijk zijn. Het verslag begint op 15 september met een sneak peak op Periscope. De actuele uitzendtijden worden in het Engels en in het Duits via Twitter bekendgemaakt.

Geef een antwoord