Nissan Renault

Alliantie Renault-Nissan levert ’s werelds grootste EV-vloot voor COP21

De Alliantie Renault-Nissan stelt ’s werelds grootste vloot elektrische auto’s beschikbaar aan de internationale klimaatconferentie in Parijs. Als officiële partner van deze COP21, die wordt georganiseerd door de Verenigde Naties, levert de Alliantie tweehonderd volledig elektrische auto’s. De jaarlijkse topontmoeting vindt plaats van 30 november tot en met 11 december 2015.

De auto’s zullen naar verwachting in totaal meer dan 400.000 emissievrije kilometers* afleggen voor het vervoer van de afgevaardigden tijdens de 21ste Conference of Parties (COP21). Meer dan 20.000 afgevaardigden van de Verenigde Naties uit 195 landen wonen COP21 bij.

’Elektrische auto’s zijn een praktisch en betaalbaar vervoermiddel. Tegelijkertijd bieden ze een oplossing om de CO2-uitstoot drastisch te beperken, waardoor de luchtkwaliteit in onze steden verbetert. De publieke en de private sector kunnen samen de overgang naar een emissievrije samenleving versnellen’, aldus Carlos Ghosn, voorzitter en CEO van de Alliantie Renault-Nissan.

Het wagenpark van COP21 omvat de Renault ZOE, de Nissan LEAF en de zevenpersoons Nissan e-NV200. De voertuigen zijn tijdens de conferentie dag en nacht beschikbaar voor het vervoer van afgevaardigden van en naar Le Bourget, waar de conferentie plaatsvindt. Het gaat om een aanvulling op het reguliere openbaar vervoer. Dit is de eerste keer dat de VN tijdens de jaarlijkse klimaattop een emissievrije, volledig elektrische personenautovloot ter beschikking heeft.

200 medewerkers van Renault en Nissan vrijwillig chauffeur tijdens COP21

Een team van tweehonderd professionele chauffeurs en tweehonderd vrijwilligers van Renault en Nissan rijden de elektrische auto’s. In juni deed de Alliantie Renault-Nissan een oproep voor vrijwilligers en gaf daarmee medewerkers die in of nabij Parijs wonen de mogelijkheid als vrijwilliger bij COP21 betrokken te zijn. Meer dan 450 medewerkers meldden zich aan en de tweehonderd geselecteerde werknemers doorlopen inmiddels een intensief trainingsprogramma ter voorbereiding op het evenement.

Ghosn: ’Medewerkers van Renault en Nissan bevinden zich in de voorhoede van de opkomst van de elektrische auto. Velen van hen rijden zelf al in een elektrische auto. Zij zijn de beste ambassadeurs om te laten zien waar het bij emissievrije mobiliteit om gaat.’

De Alliantie Renault-Nissan zet een netwerk op van meer dan negentig snelle en standaard oplaadpunten op strategische locaties. De oplaadpunten worden voorzien van groene stroom van het Franse nutsbedrijf EDF, en de compensatie voor restemissies vindt plaats in het kader van een programma van de Verenigde Naties. In de snellaadstations kunnen de batterijen van de auto’s in een halfuur worden opgeladen tot 80 % van de capaciteit. Ruim een derde van de laadpunten blijft na de conferentie staan, onder meer twee snellaadstations op de luchthaven Charles de Gaulle, en een op zowel luchthaven Orly als Le Bourget.

De Alliantie heeft wereldwijd al meer dan 267.000 elektrische auto’s verkocht, ongeveer de helft van het aantal elektrische auto’s sinds de Nissan LEAF, de eerste volledig elektrische auto, eind 2010 verscheen.

* Geen CO2-emissie tijdens het rijden (volgens homologatiecyclus NEDC).

One thought on “Alliantie Renault-Nissan levert ’s werelds grootste EV-vloot voor COP21

Geef een antwoord