Kia

Kia Motors Europe noteert verkooprecord in derde kwartaal

Kia Motors Europe (KME) heeft in Europa een recordverkoop in het derde kwartaal genoteerd. Van juli tot en met september werden er dit jaar 95.102 auto’s verkocht. Volgens de laatste gegevens van de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) weerspiegelen de derde-kwartaalcijfers van Kia een groei van 9,7% vergeleken met het derde kwartaal vorig jaar.

Tot dusver is 2015 voor Kia het beste jaar ooit wat verkopen in Europa betreft, met 295.140 verkochte auto’s tot nu toe, een toename van 8,3% ten opzichte van de eerste negen maanden van 2014. Kia Motors Europe verkocht in de eerste helft van 2015 voor het eerst al meer dan 200.000 auto’s. Het Verenigd Koninkrijk blijft in Europa de grootste markt voor Kia, met 21.960 verkochte auto’s in Q3, gevolgd door Duitsland (14.488 auto’s) en Spanje (9.771 auto’s).

All-NewKiaSportage1

 Verkoopgroei voor succesvolle Kia Sportage en cee’d
De Kia Sportage – het bestverkochte model van het merk in Europa – blijft een sterke verkoopgroei noteren, met één van de beste kwartalen ooit in de geschiedenis van het model. Deze resultaten zijn des te opmerkelijker aangezien zijn opvolger begin 2016 wordt verwacht. Tussen juli en september werden er maar liefst 25.308 Sportage-modellen in Europa verkocht, een plus van 5,2%, waarmee het jaartotaal op 81.310 auto’s komt.

De op één na bestverkochte serie van Kia, de cee’d modelfamilie, kende eveneens een verkooptoename in het derde kwartaal. Aansluitend op de introductie van het nieuwe model groeide de verkoop vergeleken met dezelfde maand vorig jaar met 3,3% tot 7.227 auto’s. 58.761 cee’ds zijn er tot dusver dit jaar in Europa geregistreerd. Onder dit aantal bevinden zich ook een groot aantal GT-Line uitvoeringen in combinatie met de nieuwe 1.0 liter T-GDI motor die onlangs met veel succes werd geïntroduceerd.

01 Kia Picanto still

B-segment modellen stimuleren Europese verkoopgroei
Het felbevochten B-segment heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de  verkooptoename van Kia gedurende het afgelopen kwartaal, met stijgende verkopen voor zowel de vernieuwde Rio als de vernieuwde Venga. De afzet van de Rio nam toe met maar liefst 10,8% toe vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (16.452 auto’s in Q3, 49.511 auto’s cumulatief in 2015). Ook De Kia Venga-verkopen liet zich niet onbetuigd. Met 6.884 verkochte auto’s in het derde kwartaal realiseerde dit altijd nog populaire model een verkoopstijging van 9,0% ten opzichte van Q3 2014.

Nederlandse verkopen onverminderd succesvol
Waar het marktaandeel in Europa rond de 3% ligt, zijn ook de verkopen op de Nederlandse markt onverminderd succesvol met een marktaandeel van rond de 5%. Met name de Kia Picanto, nog steeds de 2e best verkochte auto in het privé segment, draagt bij aan dit succes.

One thought on “Kia Motors Europe noteert verkooprecord in derde kwartaal

Geef een reactie