Kia

Kia Sportage speelt sleutelrol in Europees succes Kia

De vierde generatie Kia Sportage speelt een belangrijke rol in het Europese verkoopsucces van Kia. Mede dankzij de populariteit van deze SUV produceerde Kia’s fabriek in Žilina (Slowakije) in de eerste zes maanden van dit jaar een recordaantal van 177.900 auto’s (+4,7%), waarvan bijna tweederde een Sportage-badge had.

Kia heeft tot eind juli 56.126 Sportages geregistreerd op Europese bodem. Dit onderstreept de populariteit van de Sportage. Die stond toch al in de belangstelling doordat de Sportage het Duitse betrouwbaarheidsonderzoek van J.D. Power won en bovendien nul fouten liet noteren in de 100.000 km-duurtest van Auto Motor und Sport.

Ook in Nederland populair
De Sportage is de populairste Kia van dit moment in Europa. Maar liefst 64% van de totale productie bij Kia Motors Slowakije was in de periode januari-juni 2016 een Sportage (28% cee’d-familie, 8% Venga). Bovendien viel bijna één derde van alle Europese Kia-kopers in het eerste halfjaar voor de charmes van de Sportage.

Ook in Nederland is de dynamische SUV populair. De verkoop nam in de eerste zes maanden van dit jaar toe met liefst 97% naar 2.183 exemplaren, tegenover 1.107 stuks in dezelfde periode vorig jaar.

Geef een reactie