Kia

De ruime Kia Carens weer up-to-date, leverbaar vanaf 24.995 euro

De Kia Carens heeft diverse updates ondergaan. De populaire MPV van Kia met vijf tot zeven zitplaatsen is voorzien van nieuwe veiligheidssystemen, een nieuw infotainmentsysteem en een interieur dat nog beter is afgewerkt.

Herzien exterieur en interieur
De nieuwe Kia Carens profiteert van diverse aanpassingen, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. De MPV heeft een herziene voor- en achterbumper gekregen, nieuwe mistlampen, andere achterlichten met een herkenbare lichtsignatuur en een opgefriste ‘tiger-nose’-grille – het kenmerk van alle nieuwe Kia-modellen. De nieuwe carrosseriekleur Mysterious Blue en de nieuwe 17” wielen maken de wijzigingen aan de buitenkant compleet. De Carens is eveneens leverbaar in de exterieurkleuren Clear White, Bright Silver, Titanium Silver, Cherry Black, Galaxy Brown en Celestial Silver.

Het ruimtelijke interieur met plaats voor vijf tot zeven personen is flink opgewaardeerd dankzij hoogwaardigere materialen en bekledingsstoffen. Zelfs leder met stijlvol diamantpatroon behoort voortaan tot de mogelijkheden. Het interieur is alleen leverbaar met zwarte bekleding. In het interieur komen diverse metallic en hoogglans zwarte accenten terug en voor het dashboard levert Kia inlegdelen in carbondesign.

2-kia-carens-my17

Apple CarPlayTM en Android AutoTM
De nieuwe Carens heeft een 7,0” touchscreen HMI (human-machine interface) met geïntegreerde navigatie, Kia Connected Services powered by TomTom® en een parkeercamera achter. De nieuwe HMI ondersteunt eveneens Apple CarPlayTM en Android AutoTM voor naadloze koppeling van smartphones. Het systeem is geschikt voor de Apple iPhone 5 of recenter model en later ook voor Android-devices met besturingssysteem 5.0 (Lollipop) of hoger.

Eco Pack
Kia heeft voor de 1.7 CRDi viercilinder dieselmotor met 85 kW (115 pk) en 260 Nm koppel een Eco Pack ontwikkeld met Idle Stop/Go (ISG), Michelin-banden met lage rolweerstand en aangepaste transmissieverhoudingen. De dieselmotor met Eco Pack heeft de laagste CO2-emissie van het complete motorengamma met slechts 109 g/km (gecombineerde NEDC-cyclus) in combinatie met een handgeschakelde zesbak. De Carens is behalve met de 1.7 CRDi dieselmotor ook leverbaar met een 1.6 GDi benzinemotor met 99 kW (135 pk) of een 2.0 GDi (automaat) met 122 kW (166 pk).

ComfortLine
De Kia Carens is leverbaar vanaf € 24.995,- voor de ComfortLine met vijf zitplaatsen, airconditioning en cruise control met snelheidsbegrenzer. Ook standaard zijn:
• 6 airbags
• Buitenspiegels elektrisch verstelbaar en verwarmbaar
• Centrale deurvergrendeling met klapsleutel
• Projectiekoplampen met LED-dagrijverlichting
• Geïntegreerde radio/CD/MP3-speler
• Bluetooth connectiviteit
• Stuurwielbediening voor audio en bluetooth
• Flex steering
• Elektrisch bedienbare ramen voor en achter
• Auto-up & down functie bestuurdersraam inclusief safety functie
• Lederen stuurwiel en pookknop
• 16″ stalen velgen met sierdeksels
• Reservewiel
• Bochtverlichting

DynamicLine
De Kia Carens DynamicLine met zeven zitplaatsen heeft een meerprijs van € 2.500,- (leverbaar vanaf € 27.495,-) ten opzichte van de ComfortLine en is uitgerust met onder meer:
• Dakrails
• Mistlampen
• Auto Light Control
• 7″ Full map navigatiesysteem incl. achteruitrijcamera, Apple Carplay (Android Auto wordt later beschikbaar)
• Spraakbesturing via Apple Carplay en Android Auto
• Dual zone climate control inclusief ontwasemingsfunctie
• Regensensor
• Bagagenet & bagagelamp in LED (uitneembaar)
• Kinderspiegel

1-kia-carens-my17

First Edition
Ter introductie van de nieuwe Carens levert Kia ook een First Edition in combinatie met de 1.6 GDi benzinemotor. Voor slechts € 300,- meer bovenop de DynamicLine krijgt de koper ook nog 17” lichtmetalen velgen en parkeersensoren achter, wat een productvoordeel van € 500,- oplevert.

ExecutiveLine
Het topmodel, de Kia Carens ExecutiveLine (vanaf € 29.995,-), is nog completer dankzij verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel en lederen bekleding inclusief een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel (10-voudig) met lendesteunverstelling en zitvlakverlenging. Maar er is meer:
• Chromen raamomlijsting, deurgrepen en sierlijst achterklep
• Skid plates voor en achter in zilverkleur
• Afwerking mistlampen voorzijde in hoogglans zwart
• Dashboardafwerking in hoogglans carbonlook afwerking
• Stuurwielafwerking en middenconsole in hoogglans
• Lederen inleg deurpanelen incl. hoogglans carbonlook afwerking
• Privacy glass
• LED-achterlichten
• Elektrisch inklapbare buitenspiegels met knipperlichten
• Trottoirverlichting
• Elektrisch bedienbare handrem
• Automatisch dimmende binnenspiegel
• Voetverlichting voor
• Safety functie voor alle elektrisch bedienbare ramen
• Ruitenwisserontdooier
• Zonwering achterportieren

Een panorama schuif-/kanteldak is optioneel leverbaar op de ExecutiveLine (€ 895,-).

Prijzen nieuwe Kia Carens

1.6 GDi ComfortLine 99 kW/135 pk € 24.995,-
1.6 GDi DynamicLine 99 kW/135 pk € 27.495,-
1.6 GDi First Edition 99 kW/135 pk € 27.795,-
1.6 GDi ExecutiveLine 99 kW/135 pk € 29.995,-
2.0 GDi DynamicLine 122 kW/166 pk € 30.995,-
2.0 GDi A/T DynamicLine 122 kW/166 pk € 36.395,-
2.0 GDi A/T ExecutiveLine 122 kW/166 pk € 38.895,-
1.7 CRDi Business DynamicLine 85 kW/115 pk € 25.995,-

Stabiele groei
De verkoopgroei van de Kia Carens houdt aan sinds het huidige model in 2013 arriveerde. In het eerste halfjaar van 2016 verkocht Kia in Europa meer dan 11.500 exemplaren: een toename van 1 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarmee leverde de Carens een belangrijke bijdrage aan Kia’s verkooprecord in het eerste halfjaar van 2016. De komst van de nieuwe Carens geeft de verkoop van de populaire MPV een extra impuls.

De verkoop van de nieuwe Kia Carens start per direct. Kopers profiteren als vanouds standaard van zeven jaar garantie (tot 150.000 kilometer).

Geef een antwoord