Volkswagen

310 pk sterke Golf GTI Clubsport S uitverkocht

De 228 kW/310 pk sterke Volkswagen Golf GTI Clubsport S is al uitverkocht, nog vóór deze limited edition zijn opwachting heeft gemaakt.

De belangstelling voor de Golf GTI Clubsport S was direct al groot. Dat zit hem in een combinatie van factoren. Om te beginnen is de exclusieve Clubsport S met 228 kW/310 pk de sterkste Golf GTI ooit. Hij deelt zijn genen met de Golf GTI TCR raceauto. De tweezitter – om gewicht te besparen ontbreekt een achterbank – sprint in 5,8 seconden van 0-100 km/u en zijn topsnelheid bedraagt 265 km/u. Nog indrukwekkender is de rondetijd van 07:49.21 op de Nordschleife van de Nürburgring. Daarmee is de Golf GTI Clubsport S de snelste voorwielaangedreven productieauto op het roemruchte circuit ooit.

Totale oplage: 400 exemplaren
Volkswagen heeft deze limited edition met een oplage van 400 exemplaren in het leven geroepen om de veertigste verjaardag van de Golf GTI in stijl te vieren. De Golf GTI Clubsport S, waarvan er 10 naar Nederland komen, heeft een vanafprijs van 50.390 euro*. Liefhebbers die naast het net hebben gevist, kunnen nog steeds bij de Volkswagen-dealer terecht voor de 195 kW/265 pk sterke Golf GTI Clubsport met een vanafprijs van 43.351 euro*.
* Genoemde consumentenadviesprijzen zijn inclusief BTW en BPM en exclusief advieskosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten.

Geef een antwoord