Volkswagen

Nieuwe Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI nu in Nederland

De nieuwe Volkswagen Amarok is gearriveerd in Nederland. Met zijn krachtige en zuinige 3.0 V6 TDI, het vernieuwde in- en exterieur en z’n vele innovatieve features is de Amarok de norm in zijn segment.

De nieuwe Amarok heeft alles in zich wat je van een pick-up van Volkswagen mag verwachten: een hoogwaardig in- en exterieurdesign, een robuuste constructie, innovatieve features en krachtige aandrijvingen. De vernieuwde pick-up is sterker dan ooit: de standaard 3.0 V6 turbodieselmotor heeft altijd meer dan genoeg vermogen en koppel, ook onder de zwaarste omstandigheden on- én offroad. Bij de V6 TDI-motor met 165 kW kan een overboostfunctie het vermogen kort met nog eens 15 kW verhogen, afhankelijk van de rijomstandigheden. De 3.0 V6 TDI is te combineren met drie aandrijfvarianten: achterwielaandrijving, inschakelbare 4MOTION vierwielaandrijving (voor de handgeschakelde versies) of 4MOTION permanente vierwielaandrijving voor de uitvoeringen met een achttraps automatische versnellingsbak. Afhankelijk van de gekozen vermogensversie en aandrijving trekt de nieuwe Amarok tot maximaal 3,5 ton.
500_vw-amarok-04-3

Hoogwaardig en innovatief
De nieuwe Amarok is leverbaar in drie verschillende carrosserievarianten: de Plus Cabine (vierdeurs tweepersoons uitvoering zonder achterbank met een tussenwand achter de voorstoelen), de Dubbele Cabine zonder ombouw (BPM-plichtig) en de verlengde BPM-vrije Dubbele Cabine. Het vernieuwde design van het exterieur is niet alleen robuust, maar ook stijlvol met onder meer een nieuwe voorbumper met geïntegreerde mistlampen, LED dagrijverlichting en nieuwe lichtmetalen velgen tot 20 inch.

500_vw-amarok-03-3

Het hoogwaardig afgewerkte interieur is voorzien van een geheel nieuw ontworpen dashboard. De ergoComfort stoelen (optie) zijn in veertien richtingen verstelbaar en bieden de bestuurder en zijn voorpassagier een perfecte zitpositie. Andere highlights zijn onder meer een uitgebreide reeks assistentiesystemen – met onder andere een achteruitrijcamera, Park Distance Control en Rear Traffic Alert, bochtverlichting, Light Assist, en innovatieve infotainmentsystemen.

500_vw-amarok-08-3

De Amarok is leverbaar als Trendline, Comfortline of Highline, afhankelijk van de gekozen motorisering. Bij elke uitvoering is de standaarduitrusting van de Amarok fors uitgebreid ten opzichte van die van de vorige generatie. Volkswagen Bedrijfswagens is begonnen met de verkoop van de Amarok-versies met achttraps automaat.

500_vw-amarok-10-2

Geef een antwoord