Volkswagen

De sportieve kanten van zuinigheid: nieuwe Polo BlueGT

Der neue Volkswagen Polo BlueGTDe vernieuwde Volkswagen Polo BlueGT is uit. Om te beginnen heeft hij er 10 pk bij gekregen – nu 150 pk. De prestaties zijn daardoor bijna van GTI-niveau. De BlueGT biedt nog altijd het beste van twee werelden, want ook zeer zuinig rijden is mogelijk. Het vastgestelde verbruik blijft steken op 4,7 l/100 km (1 op 21,3). De Polo BlueGT kent 20% bijtelling bij zakelijke inzet en is er vanaf 23.590 euro.

De nieuwe Polo BlueGT heeft bijzondere techniek aan boord. De 1.4 TSI benzinemotor is uitgevoerd met cilinderuitschakeling: bij lage motorbelasting worden twee van de vier cilinders op non-actief gesteld. Samen met BlueMotion Technologies zoals start/stop en hergebruik van remenergie zorgt dit voor een gemiddeld verbruik van 4,7 l/100 km. Dit komt overeen met een CO2-uitstoot van 108 g/km – goed voor 20% fiscale bijtelling.

Der neue Volkswagen Polo BlueGTSpannende prestaties
Naast het realiseren van een laag verbruik is de Polo BlueGT ook in staat tot spannende prestaties. Mede dankzij de razendsnel schakelende zeventraps DSG-versnellingsbak (standaard) sprint de Polo BlueGT in 7,8 s van 0-100 km/h. De topsnelheid bedraagt 220 km/h.

Sportief – in alles
De BlueGT heeft al het goede van de nieuwe Polo en komt extra sportief voor de dag met een sportonderstel, 17-inch lichtmetalen wielen, dubbele uitlaat, achterspoiler en sideskirts. Van binnen zijn er sportstoelen, een sportstuur en zwarte hemelbekleding. Ook standaard zijn een automatische airco, boordcomputer ‘Plus’ en radio Composition Colour met 12,5 cm kleurenaanraakscherm, 6 luidsprekers, Aux-aansluiting en SD-kaartlezer. Interessante opties: MirrorLink, adaptieve cruise controle en Xenon-verlichting.

Der neue Volkswagen Polo BlueGTVeiligheid voor iedereen
Ook als het gaat om veiligheidsvoorzieningen is de Polo BlueGT zeer royaal. Standaard heeft hij onder meer vermoeidheidsherkenning en Multi Collision Brake dat doorschieten na een ongeval voorkomt. De Polo BlueGT is er als drie- en vijfdeurs. De prijzen: vanaf 23.590 euro inclusief BTW en BPM.

Der neue Volkswagen Polo BlueGTVoorraadacties op reguliere Polo
Naast de introductie van de BlueGT is er meer nieuws omtrent de Polo. Zo is er het gelimiteerde actiemodel First Edition. Bovendien biedt de Volkswagen-dealer een extra inruilpremie van 800 euro op geselecteerde voorraad. Ook is er vanaf heden een financieringsactie op geselecteerde Polo-voorraadauto’s. Daarbij betaalt de klant bij aankoop de helft van het aankoopbedrag en de andere helft in 36 maanden tegen 0% rente.

Geef een antwoord