Autosport Porsche

Porsche verwelkomt nieuwe Vice President of Motorsport

Frank Steffen WalliserDr. Frank-Steffen Walliser (44) wordt per 1 oktober a.s. de nieuwe Vice President of Motorsport bij Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart. Hij neemt het stokje over van de 59-jarige Hartmut Kristen die een adviserende rol krijgt in de ‘Research and Development Board’. In zijn nieuwe rol is Walliser hoofdverantwoordelijk voor alle Porsche raceactiviteiten in GT-kampioenschappen wereldwijd én de GT-productiemodellen van Porsche.

De autosportdivisie van Porsche AG is geen onbekend terrein voor Frank-Steffen Walliser. Van 2003 tot 2008 bekleedde hij de functie van General Manager of Motorsport Strategies. Bovendien is de in Stuttgart woonachtige Walliser sinds november 2010 de overall projectmanager van de Porsche 918 Spyder. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van deze hybride sportauto die op de Duitse Nürburgring de snelste rondetijd (6 minuten en 57 seconden) van serieproductiesportauto’s voor de openbare weg in handen heeft. De functie van overall projectmanager van de Porsche 918 Spyder blijft Walliser overigens nog steeds vervullen.

De ruggengraat van Porsche Motorsport
Met de komst van Walliser neemt de autosportdivisie van Porsche AG afscheid van Hartmut Kristen, sinds jaar en dag een autoriteit binnen de organisatie. De in Berlijn geboren Kristen werkt reeds sinds 1983 bij Porsche en werd in 1994 de verantwoordelijke man voor onder meer de GT-sportwagens van Porsche. In 2004 klom hij op tot Vice President of Motorsport. Tot de hoogtepunten in zijn indrukwekkende carrière behoort onder andere de Porsche 911 GT3 RSR waarmee menig privéteam een klasse-overwinning boekte tijdens de befaamde 24 Uur van Le Mans. Walliser omschreef de raceactiviteiten van deze privéteams als “de ruggengraat van Porsche Motorsport”.

One thought on “Porsche verwelkomt nieuwe Vice President of Motorsport

Geef een antwoord