Porsche

40e verjaardag voor Porsche Sport Driving School

07-Porsche-Sport-Driving-SchoolDe Porsche Sport Driving School bestaat dit jaar 40 jaar. Wat ooit is voortgekomen uit een workshop voor eigenaren van de eerste 911 Turbo-modellen, is inmiddels uitgegroeid tot een instituut met wereldwijd circa 100 instructeurs, die trainingen aanbiedt in 15 landen, waaronder Nederland. De breedte van het cursusaanbod wordt treffend geïllustreerd door de filosofie van de Porsche Sport Driving School: “Zeg wat je doel is en we zorgen ervoor dat je het bereikt.”

06-Porsche-Sport-Driving-SchoolPrecies 40 jaar geleden organiseerde Porsche op de legendarische Hockenheimring workshops voor de eigenaren van de destijds nieuwe 911 Turbo. Het doel ervan was om deze klanten te leren omgaan met de hoge prestaties van het nieuwe model. Dit was de basis voor de Porsche Sport Driving School (PSDS), die nu wereldwijd actief is. Niet alleen op circuits, maar ook op bijvoorbeeld offroadtracks en bevroren meren.

05-Porsche-Sport-Driving-SchoolStap voor stap
Elke training van de PSDS maakt gebruik van de stap-voor-stap-methode: de voertuigbeheersing van de cursisten wordt met hulp van vakbekwame en enthousiaste instructeurs geleidelijk naar een steeds hoger niveau gebracht. Net als in de begindagen van de PSDS gaat het daarbij nog altijd om de juiste zithouding, en de juiste manier van sturen en remmen. Het spreekt voor zich dat het adequaat omgaan met moderne hulpsystemensystemen tegenwoordig ook heel belangrijk is. In elke training helpt de PSDS cursisten de grenzen van hun auto te leren kennen. Wie dat oppikt, wordt automatisch een veiligere én een snellere bestuurder.

02-Porsche-Sport-Driving-SchoolVan beginner tot coureur
De PSDS biedt trainingen aan voor iedereen: van beginner tot professioneel coureur. Voor beginners zijn er bijvoorbeeld de Precision- en Performance-trainingen. In groepen van maximaal tien personen ligt de focus dan op veiliger, precies én vooruitziend rijden. Voor rijders met race-ambities is er de Master RS-training. Cursisten die deze intensieve cursus met goed gevolg afronden, komen in aanmerking voor een licentie van de Duitse Race Federatie.

04-Porsche-Sport-Driving-SchoolOok in Nederland
De PSDS is in Nederland ook al ruim 15 jaar actief en in 2015 wordt het cursusaanbod verder uitgebreid. De data voor 2015 worden binnenkort bekend gemaakt. In Nederland biedt Porsche ook de Porsche Advanced Driver Training aan, een drie uur durende één op één-sessie met een ervaren instructeur in de eigen auto.

03-Porsche-Sport-Driving-School40 jaar Porsche Sport Driving School: de hoogtepunten:
1974: Start van de Porsche Sport Driving School, eerste evenement op de Hockenheimring
1977: Eerste internationale cursussen (België, Frankrijk, Oostenrijk)
1986: Speciale rij-evenementen voor dames in het programma
1990: Eerste veiligheidstrainingen op sneeuw en ijs in Oostenrijk
1996: Wintertrainingen in Finland
2002: Testbaan van Porsche Leipzig wordt toegevoegd aan het programma
2004: Lancering speciale trainingen zoals “g-force” drift
2005: Studenten mogen gehuurde Porsches gebruiken bij de Sport Driving School
2007: Internationale activiteiten gestandaardiseerd. De naam Porsche Sport Driving School wordt officieel
2010: Eerste trainingen voor eigenaren van klassieke modellen
2012: Introductie van exclusieve trainingen met personal instructors voor kleine groepen
2014: De Porsche Sport Driving School viert de 40e verjaardag

Geef een reactie