Algemeen

Brancheverenigingen rijschoolsector vrijwel eensgezind

Een kwalitatief goede rijinstructeur hoeft niet fulltime les te geven. Dat is de conclusie van rijschool-vakblad Verkeerspro, naar aanleiding van een onderzoek op een Lesauto Testdag in Maarssen. De huidige theoretische WRM-bijscholing komt te veel neer op alleen een aanwezigheidsplicht, aldus de rijschoolhouders. En de praktische bijscholing is momenteel nog te veel een toneelstukje. Dat zijn enkele punten waarover branchevoorzitters Frank Hoornenborg van Bovag, Ruud Rutten van FAM Verkeersscholen en Peter van Neck van de VRB het tijdens de Lesauto Testdag eens bleken te zijn. Toch waren ze niet steeds eensgezind. Over de toegevoegde waarde van een verplichte ondernemersstage bijvoorbeeld, ontstond tijdens de workshopsessie discussie. “Een beginnende rijinstructeur vroeg mij laatst wat BTW is. Dat is toch triest.”

Frank Hoornenborg van de Bovag heeft wel een kanttekening als het gaat om part-time rijinstructeurs: “Als een rijinstructeur naast een fulltime job ook nog 12 uur in de week rijles geeft om wat bij te verdienen, dan weet ik niet of we daar op zitten te wachten.” Dat er met het inderzoek gaat gebeuren is nog niet bekend.

Geef een reactie