VW Volkswagen Touran
Volkswagen

Euro NCAP 2015: nieuwe Touran beste in zijn klasse

Het European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) heeft de nieuwe Volkswagen Touran uitgeroepen tot de beste compacte MPV op het gebied van veiligheid. Daarmee behoort de Touran tot de meest crashbestendige auto’s van 2015.

De nieuwe generatie van de populaire gezins-MPV heeft de veeleisende botsproeven van Euro NCAP met vlag en wimpel doorstaan en haalde de hoogste score van vijf sterren. In de totaalscore werden de testresultaten van vier individuele subdisciplines verwerkt: bescherming van inzittende kinderen en volwassenen, voetgangerbescherming en rijassistentiesystemen.

Goed voorbereid
Afgelopen jaren waren de test-eisen van Euro NCAP wederom zwaarder. Met name de introductie van een aanvullende frontale aanrijding met de volledige voorzijde tegen een vast obstakel vergrootte het belang van de veiligheid van inzittenden nog meer. De Touran toonde zichzelf goed voorbereid. Dankzij de geoptimaliseerde carrosseriestructuur en standaard systemen als Electronic Stability Control (ESC) met tegenstuurassistentie, ABS en Automatic Post-Collision Braking is de Touran nu één van de meest veilige auto’s in Europa.

Proactief
Het proactieve PreCrash-systeem ter bescherming van de inzittenden neemt eveneens een voorname rol in in het totale veiligheidspakket van de Touran. Het systeem wordt voorafgaand aan een aanrijding geactiveerd en beperkt de impact van een botsing door preventief maatregelen te nemen. Naast het automatisch aantrekken van de veiligheidsgordels herkent het systeem slipgevaar en sluit vervolgens automatisch de ramen en het schuifdak. Daarmee wordt de best mogelijke ondersteuning van het hoofd door de zijairbags gewaarborgd.

Euro NCAP publiceert jaarlijks een lijst van de best presterende auto’s op het gebied van veiligheid. In 2015 ondergingen in totaal 40 auto’s van uiteenlopende merken de zware NCAP-botsproeven.

One thought on “Euro NCAP 2015: nieuwe Touran beste in zijn klasse

Geef een antwoord