Volkswagen

Topscore van vijf Euro NCAP sterren voor Volkswagen Arteon

Volkswagen heeft met de Arteon een uitstekend resultaat behaald tijdens de Euro NCAP botsproeven. Het model kreeg de maximale score van vijf sterren toegekend. Euro NCAP prees met name de inzittendenbescherming voor volwassenen en kinderen. Bovendien oogstte de Arteon grote waardering voor het grote aantal rijassistentiesystemen dat deel uitmaakt van de riante standaarduitrusting en noteerde hij indrukwekkende resultaten op het gebied van voetgangersbescherming.

De door Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) toegekende vijf sterren maken duidelijk dat de geïntroduceerde Volkswagen Arteonook wat veiligheid betreft toonaangevend is in zijn segment. Euro NCAP stelt dan ook in haar rapport: “Best presterende model ooit op het gebied van voetgangersveiligheid”. De uitstekende resultaten zijn onder meer het gevolg van de innovatieve rijassistentiesystemen, waaronder de tot de standaarduitrusting behorende noodstopfunctie die voetgangers beschermt. Een ander sterk punt is het geïntegreerde veiligheidsconcept van de Arteon dat in geval van een aanrijding voor maximale bescherming van de inzittenden zorgt. Een optimale carrosseriestructuur en een bijzonder effectieve combinatie van veiligheidsgordel, stoel en airbags maken deel uit van dat veiligheidspakket.

De Arteon presteerde tijdens de botsproeven optimaal op vier onderdelen:

  • ‘Adult Occupant Protection’ (96% van het maximale aantal punten)
  • ‘Child Occupant Protection’ (85% score)
  • ‘Pedestrian Protection’ (eveneens 85%, dankzij de geslaagde combinatie van de noodstopfunctie voor voetgangers en de veiligheidsmaatregelen voor de bescherming van bijzonder kwetsbare verkeersdeelnemers)
  • ‘Safety Assist’ (82% van het maximale aantal punten als gevolg van de vele standaard veiligheidsvoorzieningen, zoals de gordelwaarschuwingsfunctie, het Front Assist-systeem met noodstopfunctie – ook voor voetgangers – en de rijbaanassistent Lane Assist.

Geef een antwoord