Nissan

Nissan viert 75.000 elektrische Nissans in Europa

De verkoop van de Nissan LEAF in Europa is in het eerste halfjaar van 2016 met tien procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In Europa zijn meer dan 75.000 berijders van Nissan EV’s.

Onlangs maakte Nissan al bekend dat het wereldwijd meer dan 260.000 EV’s heeft verkocht. Beide feiten ondersteunen Nissans visie voor een emissievrije toekomst en Intelligent Mobility.

Van de e-NV200 verkocht Nissan dit jaar 34 procent meer exemplaren dan in dezelfde periode vorig jaar. De groeiende vraag in Europa naar Nissans emissievrije e-NV200 valt samen met de beslissing de lange garantietermijn van vijf jaar ook te laten gelden voor de volledig elektrische lichte bedrijfswagen.

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles bij Nissan Europe: ‘De markt voor EV’s in Europa groeit ongelofelijk snel. In het kader van Nissan Intelligent Mobility willen we klanten wereldwijd een veiligere en duurzamere toekomst bieden met ons gamma van elektrische auto’s – de Nissan LEAF en e-NV200.’

Nu de Nissan LEAF 30 kWh een actieradius van 250 km** heeft en in Europa vierduizend snelladers zijn geïnstalleerd, is het rijden in een EV praktischer en prettiger dan ooit. EV-bestuurders over de hele wereld hebben meer dan vier miljard kilometer elektrisch afgelegd.
Nissan celebrates 75,000 electric vehicle sales in Europe

* Nieuwste wereldwijde verkoopcijfers van elektrische voertuigen
** NEDC-cijfers (New European Driving Cycle)

Geef een antwoord