Skoda

SKODA Octavia: nieuwe dimensie van comfort

ŠKODA heeft de uitrustingsmogelijkheden van de vernieuwde Octavia sterk uitgebreid. Resultaat: nog meer comfort en (bedienings)gemak. Zo zijn er compleet nieuwe infotainmentsystemen met displays tot 9,2 inch.

Het interieur van de vernieuwde Octavia is zowel ruim als elegant. De heldere, horizontale lijnvoering benadrukt het ruimtelijke aspect. De Ambition-modellen hebben een nieuwe zwart/bruine kleurstelling en een zwart dashboard. De overige uitvoeringen hebben elk hun eigen kleurpatroon. Ook de afwerking is nieuw. De Style- en Laurin & Klement-uitvoeringen zijn standaard voorzien van sfeerverlichting. De smalle LED-lichtstrips kunnen in tien verschillende kleuren worden ingesteld.

Ruimte en gemak
Het ruimteaanbod van de vernieuwde Octavia is de benchmark in zijn klasse. De achterpassagiers hebben maar liefst 73 mm knieruimte en de kofferbak van de Hatchback heeft een inhoud van 590 liter en 1.580 liter met neergeklapte achterbank (Combi: 610/1.740 l). Met neergeklapte leuning van de passagiersstoel (optie) komt de laadlengte op 2,92 m. De Combi is er ook met elektrisch bedienbare achterklep en er zijn diverse Simply Clever-details voor de bagageruimte zoals de variabele laadvloer, diverse afscheidingsmogelijkheden en bevestigingsogen voor een bagagenet.

Interieur: Simply Clever
Typisch ŠKODA: veel (nieuwe) Simply Clever-details. De bekerhouders in de middenconsole zijn zo gemaakt dat ze PET-flessen kunnen vastzetten. Zo zijn de flessen met één hand te openen. In de bagageruimte van de Combi bevindt zich een LED-zaklamp op een magnetische houder. Het Comfortpakket is uitgebreid met innovatieve features: een verwarmbaar stuur en ‘persoonlijke’ sleutels. Als een bestuurder met zijn sleutel de auto opent, worden zijn of haar persoonlijke instellingen geactiveerd. Dit betreft het rijprofiel, assistentiesystemen, binnen- en buitenverlichting, airconditioning, infotainment en uiteraard de stoelen.

Infotainment
Het soundsystem Swing wordt standaard aangeboden op het basismodel van de nieuwe Octavia. Evenals het soundsystem Bolero en de navigatiesystemen Amundsen en Columbus is het van de nieuwste generatie, dat zich kenmerkt door snelheid en bedieningsgemak. De basisfuncties kunnen door middel van knoppen worden bediend en het nieuwe, hoogwaardige touchscreen reageert al op zeer lichte aanrakingen.

Connectiviteit
Het Swing soundsystem biedt al volop connectiviteit. Het SmartLink+ platform is compatibel met MirrorLink, Apple CarPlay en Android Auto. Veel apps van de smartphone kunnen hiermee worden weergegeven en bediend op het display van de auto. Het Bolero sound system heeft een display in glas-design met nabijheidsensoren. Als een vinger nadert, wordt de functioneringsmodus geactiveerd. Dan is swipen, scrollen en tekstinvoer mogelijk. Met het Amundsen-systeem is een WiFi-hotspot op te zetten zodat inzittenden hun mobiele apparaten met het internet kunnen verbinden. Het topnavigatiesysteem Columbus omvat standaard een WiFi-hotspot en een 9,2-inch 1.280×640 pixel display. Een snelle LTE-module (150 Mbit per seconde) is optioneel.

Meer slimme voorzieningen
Simply Clever is de Phonebox, die draadloos opladen van de telefoon mogelijk maakt én de telefoon verbindt met de buitenantenne. Het Canton soundsystem met acht speakers, een centrale dasboardspeaker en subwoofer is leverbaar vanaf de Octavia Ambition. Tenslotte zijn er de optionele tafelhouders die aan de leuning van de voorstoelen bevestigd kunnen worden en 230V- en USB-aansluitingen.

Geef een antwoord