Nissan

Revolutionair: de geheel nieuwe Nissan Micra

Er is maar één woord om de nieuwe Nissan Micra te omschrijven: revolutionair. De vijfde generatie van Nissans compacte model is weer een grote stap voorwaarts ten opzichte van de vorige generaties van de zeer succesvolle Micra. De Nissan Micra is al sinds 1983 in Europa op de markt.

De nieuwe Nissan Micra is langer, breder en lager dan ooit tevoren. Het model staat nu qua formaat in het hart van het felbevochten B-segment van de automarkt. De auto is ontworpen en ontwikkeld met de behoeften van de doelgroep bovenaan op de lijst van vereisten voor het nieuwe model. Nissan wil met de nieuwe Micra weer doordringen tot de top tien van het B-segment en concurreren met de beste en populairste auto’s in dat segment. In vergelijking met zijn belangrijkste concurrenten overtreft de nieuwe Nissan Micra de doelstellingen die Nissan heeft gesteld.

Een belangrijke factor voor het succes van de nieuwe Nissan Micra is het atletische, expressieve design van de carrosserie. De eigentijdse uitstraling en premium kwaliteit komt ook in het interieur tot uitdrukking. Nissan past hoogwaardige, zachte materialen in twee tinten toe in alle uitvoeringen van het model. En dankzij de slimme indeling biedt de standaard vijfdeurscarrosserie de beste ergonomie in deze klasse voor de inzittenden voorin, terwijl dat niet ten koste gaat van de ruimte voor de achterpassagiers. De bagageruimte is daarbij ook groot genoeg voor de behoeften van de inzittenden.

Technologie
Ook op technologisch gebied is de geheel nieuwe Nissan Micra een vooruitstrevende auto. Hij is voor het eerst ook voorzien van rijhulpsystemen die normaliter alleen in duurdere auto’s verkrijgbaar zijn. Deze zijn dus niet alleen nieuw voor de Micra, maar ook nieuw in het B-segment. Bijvoorbeeld Intelligent Lane Intervention: een systeem dat indien nodig de auto met zachte dwang weer terug in de rijstrook leidt. Nissans Intelligent Around View Monitor-camerasysteem – bekend van de QASHQAI en de JUKE – is voor het eerst ook leverbaar in de nieuwe Micra. Dit en andere systemen illustreren nadrukkelijk Nissan Intelligent Mobility, Nissans visie op een toekomst zonder schadelijke emissies en zonder doden in het verkeer. Voor muziekliefhebbers is het BOSE Personal-audiosysteem waarschijnlijk een van de hoogtepunten van de nieuwe Micra. Uniek in het B-segment zijn de geavanceerde speakers in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel, waarmee de berijder van de nieuwe Nissan Micra midden in zijn favoriete muziek zit.

Perfecte balans
De nieuwe Nissan Micra rijdt natuurlijk ook uitstekend. Het dynamische prestatievermogen is een perfecte balans van wendbaarheid, opwindend rijplezier en het veilige gevoel van een voorspelbaar weggedrag. Nissan biedt voor de Micra keuze uit drie gedownsizede motoren: twee benzinemotoren en een diesel. Alle drie zijn ze gekoppeld aan een handmatig te bedienen vijfversnellingsbak. Alle vijf bekende uitvoeringen (Visia, Visia+, Acenta, N-Connecta en Tekna) hebben een zeer uitgebreide standaarduitrusting. Klanten die hun persoonlijkheid en smaak in de nieuwe Micra willen uitdrukken, kunnen kiezen uit een breed gamma van opties. Er zijn hoogwaardige componenten voor zowel de carrosserie als het interieur, in een waaier van stijlvolle en hedendaagse kleuren.

Intelligent Get&Go
Nissans belofte Innovation that Excites is herkenbaar in elk onderdeel van de nieuwe Micra. Maar nergens duidelijker dan in Nissan Intelligent Get&Go. Dit is een gedeeld lease-programma dat als proef in 2017 al in Parijs draait. Als deze pilot slaagt, breidt Nissan het programma uit naar andere landen. Het bewijst ook dat Nissan de klant centraal heeft gesteld bij de ontwikkeling van de nieuwe Micra. Intelligent Get&Go maakt de nieuwe Micra nóg bereikbaarder. Het laat klanten profiteren van voordelige leasetarieven, die passen bij hun individuele vervoersbehoeften.

Guillaume Cartier, Senior Vice President Sales & Marketing van Nissan Europa, vertelt: ‘We brengen het B-segment naar een hoger niveau doordat we ons hebben gericht op wat de klant echt wil en wat hij in de nabije toekomst verwacht. De nieuwe Micra is een bijzondere auto, met een expressief design, een aangenaam interieur en een uitstekend weggedrag.’ ‘Europa houdt van de Micra’, gaat Cartier verder. ‘Dat blijkt wel uit het feit dat Nissan in ruim drie decennia meer dan drieënhalf miljoen exemplaren heeft verkocht. En natuurlijk was het in 1993 de eerste Japanse auto die de Europese titel Auto van het Jaar won.’

In 2017 maakt de nieuwe Nissan Micra opnieuw kans op de titel Auto van het Jaar, want het is een van de zeven auto’s die genomineerd is. De winnaar van de titel wordt bekendgemaakt tijdens de Autosalon van Genève op 7 maart 2017. In enkele Europese landen is de nieuwe Nissan Micra al te bestellen, in de rest van Europa kan dat vanaf januari 2017. De eerste auto’s worden naar verwachting in maart of april 2017 afgeleverd, afhankelijk van de markt. Prijzen maakt Nissan binnenkort bekend.

Geef een antwoord